Nyelvtanulás rugalmas időbeosztással. Interjú egy jelenlegi nyelvtanulónkkal!

Otthonának közelében, Pétfürdőn a híres "Velősöző" vendéglátó egységben beszéltünk meg találkozót Kóródi Viktóriával, nyelviskolánk angol nyelvtanulójával. A beszélgetés döcögősen indult, hisz elkéstem a megbeszélt találkozóról, de annál tanulságosabbra sikeredett. Viktóriától ezúton is elnézést kérek a késésért. A beszélgetésünk célja az volt, hogy személyes példán keresztül mutassam be nyelviskolánkat, és egy nyelvtanuló tapasztalatait velünk kapcsolatban.
 
Kedves Viki, ha jól tudom, innen Pétfürdőről jársz be hozzánk angolt tanulni. Mesélnél kicsit arról, mi a célod, miért vagy hajlandó hetente több alkalommal nyelvórákra autózni?
 
A célom, hogy megtanuljak angolul kommunikálni. Ez alatt nem csak a beszédet értem, hanem tudjak olvasni és írni is helyesen. Manapság már alapelvárás a nyelvtudás, ezért szeretnék én is középfokú nyelvvizsgát tenni. Azt tapasztalom, hogy a Munkaadók egy jó álláshoz már a hirdetésükben meg jelölik feltételként vagy az angol vagy a német nyelvet, és ha megpályázod tudás nélkül, kiesel az első szűrésen. Így számomra lélektani előny, ha tudok angolul kommunikálni, magabiztossá tesz. A nyelvvizsga bizonyítvány pedig sok lehetőséget nyithat meg számomra.
 
 Mondanál magadról is pár szót?
 
Pétfürdőn élek családommal, fiam általános iskolába jár, páromnak Veszprémben van állása. Peremartonban dolgozom, család és munka mellett igyekszem az angol nyelvet tanulni. Kevés időm marad a nyelviskolán kívül, hogy foglalkozni tudjak az angollal, de azért igyekszem otthon is gyakorolni, szavakat tanulni. 
 
Miért és hogyan választottad a Hello English-t nyelviskoládnak?
 
A munkám miatt, fix napokon futó nyelvtanfolyamra nem tudnék eljárni, ezért jött kapóra a lehetőség, hogy nálatok rugalmas időbeosztással tudok tanulni. Ha a hétköznapjaim túlzsúfoltakká válnak, akkor még mindig ott van a hétvége, hogy akkor menjek nyelvórákra. Amikor először voltam nálatok, szintfelmérőt írtam, hisz a Gimnáziumban tanultam angolul régebben. A módszeretek és rendszeretek ismeretlen volt számomra, így próbatanfolyamra iratkoztam be először. A próbatanfolyam alatt rengeteg segítséget kaptam a nyelvtanároktól, nem voltam elveszve. Eleinte az órarendre feliratkozás nehezebben ment, de abban is segítettetek. Ahogy haladtam a próbatanfolyamon, előjöttek a gimnáziumban tanultak, így sok sikerélményem volt, ami szintén pozitív számomra. Összességében éreztem végig a törődést, mindenki segítőkész és barátságos volt. Igazából a 16 nyelvóra végére nem volt kérdés számomra, hogy nálatok folytatom, meg sem néztem más nyelviskolát. 
 
Mi a legnagyobb előny számodra nálunk?
 
A rugalmas időbeosztást már korábban is említettem. Volt rá példa, hogy nem tudtam elmenni a betervezett nyelvórákra, ilyenkor telefonáltam és átírtatok egy megfelelő időpontra. A másik fontos előny számomra a saját tempóban haladás. Nem kell másokhoz alkalmazkodnom, ha valami nem megy, plusz segítséget kapok a nyelvtanártól. Ha gyorsabban megértek egy nyelvtani szerkezetet, nem kell másokra várnom, haladhatok a saját tempómban tovább. A tudásom fejlődéséről a rendszeres tesztek, számonkérések visszajelzést adnak, látom én is, hogyan haladok. Igazából úgy tudom összefoglalni ezt, hogy nálatok Önmagamnak kell megfelelnem, nem kell rágörcsölnöm a nyelvórákra, ha valamit nem értek meg elsőre, vagy ha nem tudtam felkészülni például egy tesztre, jelzem és gyakorolhatom a nyelvtanár segítségével. 
 
Ha már itt tartunk, mi a benyomásod a nyelviskola munkatársairól?
 
Annamarival, az oktatásszervezővel kezdeném, ő fantasztikus. Ha nem iratkoztam fel a jövő heti órákra, SMS-ben jelezte. De az első szóbeli vizsgám előtt is kaptam tőle SMS-t az időpontra emlékeztetőként. Ezek apróságnak tűnnek, de nekem azt jelzi, hogy tényleg fontos a haladásom. Mindegyik nyelvtanár profi, képzettek, rengeteget segítenek, nem tudok olyan kérdést feltenni, amire ne tudnák azonnal a választ. Érthetően elmagyaráznak minden olyan dolgot, amit kicsit nehezebben fogadok be. Mindig figyelnek arra, hogy ha valami jól megy, megdicsérjenek, türelmesek és kedvesek. A beszédórákon rengeteget gyakoroljuk a helyes kiejtést és a beszédértést. Nekem ez, ami nehezebben megy, de érzem a fejlődést ebben is. Talán érdemes lenne kicsit több beszédórára járnom. Egyébként is az egész rendszeretek logikusan van felépítve, a korábban tanultak is visszatérnek a tananyagban és egy kicsit magasabb szinten átismétlem azokat. Így nem érzem, hogy kopna a tudásom, ráadásul ezekből is rengeteg a sikerélményem. Összefoglalva, folyamatosan azt tapasztalom, mindenki azon dolgozik a Hello English -ben, hogy a leghatékonyabban haladni tudjak a célom felé. Ez manapság ritka, de itt tényleg mindent megkapok, sőt többet is a „pénzemért”. 
 
 Miért ajánlanál minket?
 
Ez a nyelviskola rengeteg sikerélményt adott számomra. A rendszeres visszacsatolásokkal, tesztekkel folyamatosan nyomon követhetem a haladásom. Óriási előny a rugalmas időbeosztás, akinek nincs ideje, vagy a munkahelye miatt nem tud kötött időbeosztásban nyelvtanfolyamra járni, annak a rendszeretek a tökéletes megoldás. Ezért éri meg nekem is Pétfürdőről hozzátok járni.
 
Nagyon köszönöm Viki, ezt a beszélgetést. Sokat segítettél, hogy érthetőbbe tudjuk tenni a Hello English nyelviskola működését és előnyeit. Sok sikert kívánunk a további nyelvtanuláshoz.
 
 
 
 
 
 
 
 
Ez a bejegyzés a Hello English nyelviskola témakörhöz tartozik.

Angol, Német Nyelvtanítás Székesfehérváron – kockázatmentes próbatanfolyammal.

Írd meg a saját órarendedet és tanulj a saját tempódban!

Tanultál már angolt vagy németet?

Díjmentesen felmérjük a tudásszinted.

Még nem tanultál angolul vagy németül?

Próbálj ki minket kockázatmentesen- 3 hét, 16 nyelvóra- 100%-os pénzvisszafizetési garanciával!

Érdekelnek a részletek? Akkor töltsd ki az alábbi mezőket és 24 órán belül visszahívunk.

Tesztelj minket online próbatanfolyamunkon!

Töltsd ki az alábbi űrlapot, és munkanapokon 24 órán belül visszahívunk téged, hogy megbeszéljünk egy neked megfelelő időpontot.