Milyen előnyökkel jár a német nyelvtudás? Inspiráció!

Szinte legtöbb esetben csak az angol nyelv előnyeiről lehet olvasni és hallani. Ezért vajon mi inspirálhat minket, hogy németet tanuljunk? Milyen előnyei vannak a német nyelvnek? Ebben a rövid írásban felvázolom számodra, hogy miért érdemes németül tanulnod. Be kell vallanom, hogy manapság már „cikinek” számít az, hogyha nem beszélünk semmilyen idegen nyelvet. A mai modern magyar társadalom elvárásainak megfelelően, valamilyen idegen nyelvet mindenképp beszélnünk kell. Legtöbbször az angol nyelvet helyezik előtérbe, mivel első helyen szerepel a világ diplomáciai nyelvei között. Az angol „dobogós” pozíciója után következik a német és a francia nyelv.
 
 . A németet több mint 100 millió ember használja anyanyelvként, valamint – megközelítőleg – 80-90 millió ember beszéli második nyelvként. Ennek eredményeképpen kijelenthető, hogy a német nyelvtudás maradéktalanul megfelel a magyar társadalom elvárásainak. Régen szüleinknek még oroszul kellett beszélniük, de manapság az angol-, és német nyelvtudás az elvárás. Ráadásul arról sem szabad megfeledkezni, hogy az általános műveltségünk részét képezi az idegennyelvtudás. Ezen felül bármerre is sodor minket az élet, mindenképp szükséges az idegen nyelvismeret.
 
Rengeteg német cég vár rád
 
Németország gazdasági szerepe – világszerte – folyamatosan növekszik, amely egyre fontosabbá teszi a német nyelvet. Ha a foglalkozásodnak megfelelően keresel állást, akkor biztosan észrevetted, hogy számos cég központja Németországban található. Ennek okán mindenképp érdemes elsajátítanod a német nyelvet, mivel nagy valószínűséggel németül kell kommunikálnod főnökeiddel, valamint a cég ügyfeleivel. Németország köztudottan híres autóiparáról, valamint orvostudományáról. Ha ezeken a területeken szeretnél elhelyezkedni, akkor mindenképp érdemes végiggondolnod a német nyelvben rejlő lehetőségek kiaknázását. 
Egyes adatok szerint Németországban több mint 135 ezer magyar dolgozik, így joggal feltételezhetjük, hogy Németország kiváló választás lehet karriered elkezdésére. Ezen kívül számos munkáltató megköveteli az angol nyelvismeret mellett, a kiváló és tárgyalóképes német nyelvtudást is. Inspirációként azt tudom tanácsolni, hogy terveidnek megfelelően kezdj el németet tanulni: válaszd ki azt a német céget ahol dolgozni akarsz, és a cég elvárásainak megfelelően képezd magad.
Érdemes megjegyezni, hogy a németek szeretik a magyar munkaerőt, mivel minőségi munkát végzünk, valamint szeretünk dolgozni. Ezen felül a minőségi munkavégzés mellett, a túlórázás sem jelent gondot számunkra. Ezért számos esetben a németek – több külföldi polgár jelentkezése esetén – előtérbe helyezik a magyar állampolgárokat. 
 
Kinyílik előtted a világ
 
Mondanunk sem kell, hogyha jól beszélsz valamilyen idegen nyelvet, akkor az országok határai már nem jelenthetnek számodra akadályt. Legyen szó akármelyik idegen nyelvről; a némettel biztos nem fogsz rosszul járni. Európa nagy részén németül beszélnek, valamint a német nyelvtudás segítségével mindenhol megérteted magad. Ezért később akár Németországba, Ausztriába vagy Svájcban is elmehetsz dolgozni vagy tanulni.
 
Goethe Institut szerint 100 évvel ezelőtt a külföldön tanulók – legalább – fele német felsőoktatási intézmények hallgatója volt. A németországi egyetemek színvonala világhírű, mivel számos szakterületen kiváló képzést nyújtanak. 1386-ban jött létre Heidelbergben az első németországi egyetem. Az évszázadok során Németország még további 300 felsőoktatási intézménnyel gazdagodott, amely kiváló lehetőséget nyújt a továbbtanulásra.
Németország a külföldi diákokat számos ösztöndíj-, és támogatási rendszerrel segíti, amely nagymértékben megkönnyítheti helyzetünket, ha német felsőoktatási intézményben akarunk tanulni. 
Ezen kívül számos kulturális-, sportolási-, és szórakozási lehetőség áll rendelkezésünkre. Egyetemeik gyakorlatilag bármilyen nemű képzésnek eleget tesznek, mivel a bachelor (BA)-től kezdve posztgraduális (PhD) képzésekig szinte mindent megtalálhatunk.
 
A német nyelvtudás másik gyakorlati előnye, hogy a szomszédos Ausztriában jó eséllyel tudsz megfelelő tudásszinttel munkát találni. Jellemzően a vendéglátásban, betegellátásban és az építőiparban megfelelő szakmai végzettséggel szívesen látják a magyar munkaerőt. Viszont az is igaz, hogy ha nem tudsz németül, az jelentősen rontja esélyeidet Ausztriában is. Éppen ezért érdemes befektetni a német nyelvtanulásba, és a társalgási szint elérését követően könnyebben tudsz munkát találni. Mondanom se kell, a nyelvtanulás nem költség, hanem befektetés, amit jól tudsz majd kamatoztatni, szánj rá elegendő időt és legyél türelmes önmagadhoz. Sok sikert.
 
 
 
 
 
Ez a bejegyzés a német nyelviskola témakörhöz tartozik.

Angol, Német Nyelvtanítás Székesfehérváron – kockázatmentes próbatanfolyammal.

Írd meg a saját órarendedet és tanulj a saját tempódban!

Tanultál már angolt vagy németet?

Díjmentesen felmérjük a tudásszinted.

Még nem tanultál angolul vagy németül?

Próbálj ki minket kockázatmentesen- 3 hét, 16 nyelvóra- 100%-os pénzvisszafizetési garanciával!

Érdekelnek a részletek? Akkor töltsd ki az alábbi mezőket és 24 órán belül visszahívunk.

Tesztelj minket online próbatanfolyamunkon!

Töltsd ki az alábbi űrlapot, és munkanapokon 24 órán belül visszahívunk téged, hogy megbeszéljünk egy neked megfelelő időpontot.