Ingyenes a nyelvvizsga 2018. januártól, válaszok a kérdéseidre.

Megtakarítást jelenthet neked, ha 2018-ban kihasználod az ingyenes nyelvvizsga lehetőségét. Ehhez összeszedtük a jelenleg elérhető fontos információkat. 
 
 Mikortól lehet ingyen nyelvvizsgázni?
 
2018. január 1-jétől, annál korábban nem. Fontos tudnod, a nyelvvizsga díját neked kell majd kifizetned, amit utólag tudsz vissza igényelni sikeres vizsgát követően.
 
Milyen idegen nyelvi vizsgákra vonatkozik?
 
A törvény hat nyelvet – angol, német, francia, spanyol, orosz és olasz – jelölt meg az ingyenes nyelvvizsgákra vonatkozóan.
 
Milyen nyelvvizsgákra vonatkozik az ingyenesség?
 
Az első sikeresen teljesített komplex középfokú (B2) nyelvvizsgára vagy az ezzel egyenértékű emelt szintű idegen nyelvű érettségi vizsgára, valamint a komplex felsőfokú (C1) nyelvvizsgára.
 
Mindegy, hány éves vagyok?
 
Sajnos nem. A kedvezményre (pontosabban a nyelvvizsgadíj visszatérítésére) csak a 35. évüket be nem töltött fiatalok számíthatnak.
 
Miért csak a 35 év alatti korosztálynak lesz ingyenes?
 
 Az elmúlt években készített felmérések szerint a 15-29 éves korosztály mindössze 31 százaléka rendelkezik nyelvvizsga-bizonyítvánnyal. Így a programban ennek a korosztálynak a felzárkózását akarja elő segíteni a kormány.
 
Akár a legdrágább nyelvvizsgát is választhatom?
 
A nyelvvizsga díját az adott évre érvényes minimálbér 25 százalékának megfelelő összeghatárig térítik meg. Ha a minimálbér emelkedik, az összeghatár is magasabb lesz. 2018. január 1-jétől az aktuális minimálbér (várhatóan 138 ezer forint) 25 százalékának összege maximum 34 500 Ft lehet, azaz akkor is csak ennyi pénzt kapható vissza, ha ennél drágább volt a nyelvvizsga. 
 
És ha nem egyszerre teszem le az írásbelit és a szóbelit? Mind a kettőt kifizetik?
 
Ha a vizsgázó a nyelvvizsgát nem egy időben, hanem részvizsgánként - de még a 35. életév betöltését megelőzően - szerzi meg, akkor az időben második részvizsga díját térítik meg.
 
Hogyan tudom igényelni ezt az összeget?
 
A térítés utófinanszírozással történik majd: a sikeres vizsgát követően az Új Nemzedék Központnál lehet majd kérni a vizsgadíj kifizetését, legyen az akár közép-, akár felsőfokú.
 
Milyen papírmunkát jelent majd ez nekem?
 
Az Új Nemzedék Központon keresztül zajlik majd az adminisztráció, az ügyintézés, és mindent elektronikusan kell benyújtani, papírmunka nem lesz.
 
Amint további résztleket is sikerül meg tudnunk ismét jelentkezni fogunk egy összefoglalóval. 
 
Sok sikert!
 

Angol, Német Nyelvtanítás Székesfehérváron – kockázatmentes próbatanfolyammal.

Írd meg a saját órarendedet és tanulj a saját tempódban!

Tanultál már angolt vagy németet?

Díjmentesen felmérjük a tudásszinted.

Még nem tanultál angolul vagy németül?

Próbálj ki minket kockázatmentesen- 3 hét, 16 nyelvóra- 100%-os pénzvisszafizetési garanciával!

Érdekelnek a részletek? Akkor töltsd ki az alábbi mezőket és 24 órán belül visszahívunk.

Tesztelj minket online próbatanfolyamunkon!

Töltsd ki az alábbi űrlapot, és munkanapokon 24 órán belül visszahívunk téged, hogy megbeszéljünk egy neked megfelelő időpontot.