Így toborozzák a munkaerőt Angliában.

A munkaerőtoborzás az Egyesült Királyságban is fontos ágazat, főképpen, mert az 5% feletti munkanélküliség mellett a szigetországban is égető probléma a munkaerő hiánya bizonyos szektorokban.  Bejegyzésemben bemutatom, hogyan találhatnak állást a munkát keresők abban az államban, ahová napjainkban a legtöbb magyar „vándorol” szerencsét próbálni!  
 
 Angliában és az Egyesült Királyságban a munkáltatók és a munkavállalók közti összeköttetést többnyire az álláshirdetéssel foglalkozó ügynökségek és portálok, vagyis az úgynevezett „recruitment agency”-k teremtik meg. Ezekből jó néhány van az országban. A leglátogatottabbakat meg is említem, ide tartozik a Reed, amely a UK elsőszámú álláshirdető platformjaként aposztrofálja magát, ide kattintva máris böngészheted az oldalukat: goo.gl/5eelF
 
Az Adecco szintén nagyon népszerű, akárcsak Magyarországon. Az angol weboldalukat szintén érdemes átnézni: goo.gl/oHRSZ
 
A Jobsite oldalát is érdemes felkeresni, ami elsősorban egy klasszikus keres-kínál felület, itt tudod elérni: goo.gl/fRGV
 
Az általános, kumulatív jellegű álláshirdető oldalak és cégek mellett rengeteg olyan vállalkozás és kollektíva létezik, amely egy-egy adott ágazathoz tartozó vagy egy konkrét foglalkozásra irányuló állások közvetítésével, ajánlásával és munkaerő közvetítésével, toborzásával foglalkozik. Egyes vélemények szerint ezeknek a cégeknek a segítségével könnyebb boldogulni, mivel a munkavállaló nem önállóan kell, hogy felvegye a kapcsolatot a különböző munkáltatókkal: az ügynökségek a munkáltatók igényeire szabottan továbbítják, kiközvetítik a jelölteket – amennyiben megfelelnek a követelményeknek, egyszerre több helyre is pályázhatunk.
 
A legnagyobb munkaügyi portál, amely egyébként állami kötődésű: a Universal Jobmatch a leglátogatottabb álláskereső oldal. Becslések szerint körülbelül heti egymillió látogatója van aminek a magyar álláskereső portálok is igen tudnának örülni. A weboldal kevésbé látványos, de viszonylag jól használható. Itt elérhető: goo.gl/pJdUi
 
A National Careers Service, vagyis a Nemzeti Karrierszolgálat (karrierközpont) 2012 áprilisában indult, államilag finanszírozott intézmény, amelyet a karrier tanácsadás és karrierválasztás, - menedzselés szándékával hozták létre – Anglia minden, 13. életévét betöltött állampolgára számára. A szervezet az informatív szerepe mellett gyakorlati segítséget is nyújt az álláskeresőknek, valamint a jövőbeli tanulmányaikat illetően még nem elkötelezett tinédzserek számára. goo.gl/AjIhE
 
A szervezet weboldalán elképesztő mennyiségű információval lehet találkozni, kezdve a több ezer féle foglalkozástípus definíciójával: a leírások tartalmaznak mindent, amit egy bizonyos foglalkozással kapcsolatban tudni érdemes – milyen kompetenciák és végzettségek szükségek hozzá, milyenek az anyagi lehetőségei, milyen munkakörnyezetben kell dolgozni, stb. Ez az adatbázis már önmagában hatalmas és szerteágazó, ám a portál ezen kívül is rengeteg segítséget igyekszik nyújtani. Az álláskeresés menetéről, eszközeiről, a munkaerőpiac helyzetével kapcsolatban, továbbképzési lehetőségekről; mindenről, ami a sikeres álláskereséshez és/vagy átképzéshez, továbbképzéshez szükséges lehet. 
 
Az internetes platform mellett az intézmény rendelkezik segélyvonallal is, ahol szintén a fent felsorolt kérdések kapcsán lehet érdeklődni, illetve személyes tanácsadás igénybevételére is van lehetőség a helyi irodákban.
 
Mindemellett külön kormányzati munkaügyi központok is megtalálhatóak szerte Anglia régióiban és városaiban, ahol szintén lehet érdeklődni a munkavállalás általános kérdéseiről, valamint a betöltendő pozíciókról. 2011 óta a Jobcentre Plus névre hallgató központok közvetlenül a Munka- és Nyugdíjügyi Minisztérium (Department for Work and Pensions) alá tartoznak.
 
A speciális szükségletű személyeknek, valamint a velük foglalkozó szakmabeliek (szociális munkás vagy gondozó) alkalmazására szerencsére külön weboldalak és ügynökségek szakosodnak: a fogyatékkal élők foglalkoztatásával például több alapítvány is foglalkozik, emellett pedig elérhető kifejezetten az ő igényeikre szabott álláskereső és –ajánló weboldal is, a Disability Jobsite. goo.gl/Y80gUC
 
A Szigetországban is hasonló módon zajlik a toborzási folyamat mint kis hazánkban.
Az álláskeresők az állásportálokon keresztül pályáznak a meghirdetett pozíciókra. A jelentkezéskor fényképes szakmai önéletrajz csatolása alapelvárás. A meghirdetett állásokra munkakör értékelést készítenek előzetesen a hirdető vállalkozások, meghatározva az elvárásokat, szükséges képzettséget, gyakorlatot, kompetenciákat.
 
Elsősorban szellemi munkakörök esetében a tesztek sem maradnak ki a kiválasztási folyamatból. Az angolok nemcsak papír alapú teszteket alkalmaznak, számítógépes tesztfeladatokra is lehet számítani. Ezek általában feleletválasztós gyorstesztek, amit a szoftver pillanatok alatt ki is értékel.
 
Interjú körök, első lépésben az állást hirdető ügynökség szakemberei végeznek előszűrő interjúkat és a Megbízók felé csak a megfelelő jelölteket továbbítják. Az előszűrés során nem feltétlenül csak egy találkozóra kerül sor, általánosan elmondható, minél felelősségteljesebb a munkakör, annál komolyabb az előszűrés is.
 
Végül a szigetországban munkát kínáló vállalkozás HR szakemberével, vezetőjével zajlik a kiválasztási folyamat utolsó szakasza, ami alapján eldöntik kivel szeretnének együtt dolgozni.
 
Angliában is régóta zajlik ilyen módon a toborzás kiválasztás, rengeteg tapasztalattal rendelkeznek, ne vegyed sose félvállról az interjúkat.
 
Amennyiben nem érzel magadban annyi erőt, hogy önállóan vágj neki az álláskeresésnek, korábbi bejegyzésemben bemutattam egy Székesfehérvári au-pair ügynökséget, ide kattintva el is tudod olvasni goo.gl/PTFIMl  Ha érdekel a lehetőség, vedd fel velük a kapcsolatot, biztosan tudnak neked is segíteni.
Sok sikert!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ez a bejegyzés az angol nyelviskola témakörhöz tartozik.

Angol, Német Nyelvtanítás Székesfehérváron – kockázatmentes próbatanfolyammal.

Írd meg a saját órarendedet és tanulj a saját tempódban!

Tanultál már angolt vagy németet?

Díjmentesen felmérjük a tudásszinted.

Még nem tanultál angolul vagy németül?

Próbálj ki minket kockázatmentesen- 3 hét, 16 nyelvóra- 100%-os pénzvisszafizetési garanciával!

Érdekelnek a részletek? Akkor töltsd ki az alábbi mezőket és 24 órán belül visszahívunk.

Tesztelj minket online próbatanfolyamunkon!

Töltsd ki az alábbi űrlapot, és munkanapokon 24 órán belül visszahívunk téged, hogy megbeszéljünk egy neked megfelelő időpontot.