Így használd angol nyelvtudásod telefonálás közben

Érdemes megtanulnod különböző angol szófordulatokat, kifejezéseket. Meg kell találnod a hangsúlyt, ami beszélgetőpartnerednek is megfelel Íme néhány tipp arra, hogyan használd angol nyelvtudásod, ha hívsz valakit, vagy téged hívnak. 
 
 Közhelyesnek hangzik, mégis alapelv a telefonos kommunikációban: ahelyett, hogy hadarva mondod el, amit szeretnél, inkább lassíts, legyél érthető. A tiszta beszéd már fél siker.
 
Tanulj meg néhány hasznos kifejezést
Erre azért van szükséged, mert különböző szituációkban más-más szófordulatokat kell használnod. Ha felveszed a telefont, a “speaking” (tessék) kifejezést használhatod. Ha nem tudod, kivel beszélsz, nyugodtan kérdezd meg, honnan hív a másik fél: “where are you calling from?” Elköszönésnél a személyes kommunikációban is használatos “bye” vagy “goodbye” szavak segítségével zárhatod le a beszélgetést.
 
Beszélj lassan, érthetően
Angolul telefonon beszélni valakivel sokszor még azoknak is problémát okoz, akik rendszeres használják a nyelvet. Az, hogy valaki izgul és ideges, természetes minden esetben. Ez leginkább akkor jellemző, amikor az ember kezdő.
 
Más nyelven megszólalni egyáltalán nem könnyű, ezért a hadarás és a gyors beszéd olyan jelenség, ami mindenkivel előfordul.
 
Ha tudod magadról, hogy hajlamos vagy a kapkodó beszédre, hadarásra, gyakorold a lassú beszédet. Ha lassan, tisztán beszélsz a telefonban, beszélgetőpartnered is érti majd, amit mondani szeretnél neki.
 
Ne félj visszakérdezni
Egyáltalán nem szégyen, ha nem hallottál valamit tisztán a telefonban és megkérdezed még egyszer. Személyes kommunikáció során is előfordul, hogy a két fél nem beszél a másik számára elég érthetően.
 
A félreértések elkerülése végett, bátran kérdezz vissza. Ezzel megkönnyíted a saját dolgod, és nem kell a teljes beszélgetés alatt azon gondolkoznod, vajon mit akart mondani neked a másik, jól értetted-e az üzenetet.
 
Ha szeretnéd, hogy partnered megismételjen valamit, így kérheted meg udvariasan: “Could you repeat that, please?”
 
Gyakorolj egy barátoddal
Mire vannak a barátok, ha nem arra, hogy segítsenek, ha szükség van rájuk? Gyakorlat teszi a mestert, ezért elengedhetetlen, hogy időben fel tudj készülni egy komolyabb hangvételű beszélgetésre.
 
Telefonon beszélni valakivel egyáltalán nem egyszerű dolog, ezt biztos te is tapasztaltad. Ha nem látod magad előtt azt a személyt, akivel beszélsz, a hangsúly és a hangnem, amit használ, számodra talán sértő lehet. Még akkor is, ha partnered nem annak szánta.
 
Vedd fel a beszélgetést
A modern világ csodájaként tartjuk számon azt, hogy bármit meg tudunk örökíteni. Okostelefonnal fel lehet venni a beszélgetést. Ha nem vagy biztos magadban és az angol nyelvtudásodban, de szeretnél jobb lenni, alkalmazd ezt a módszert.
 
Erre azért lehet szükséged, mert ha nem is teljesen értetted telefonálás közben a partnered mondandóját, bármikor visszahallgathatod a beszélgetést.
 
És azt is megfigyelheted, milyen hibákat vétettél kommunikáció közben, mire érdemes figyelned. Ezekből tanulva fejlesztheted magad a továbbiakban, hogy minden egyes telefonbeszélgetéssel egyre jobb és jobb legyél.
 
Tanuld meg a telefon-etikettet
Nem csak a hétköznapi, személyes kommunikációnak vannak íratlan szabályai. Telefonálás közben is érdemes elegendő figyelmet szentelned annak, hogy beszélgetőpartnereddel az adott szituációnak megfelelő hangnemben, hangsúllyal beszélj.
 
Ha nem vagy tisztában azzal, milyen személyisége van az embernek, akivel beszélsz, könnyen beleeshetsz abba a hibába, hogy nem a helyzetnek megfelelő stílusban kommunikálsz.
 
 Az olyan direkt szavakat, mint a “muszáj” vagy a “kell”, inkább próbáld úgy megfogalmazni, hogy a másik fél ne vegye utasításnak.
 
Inkább legyél túl udvarias, mint semennyire sem az. A kedvesség, a jó modor olyan ütőkártya lehet a kezedben, amivel szinte képtelenség veszíteni, legyen szó bármiről.
 
Ha ezeket a tanácsokat megfogadod, kevésbé fogod félve, remegő hanggal felvenni a telefont. Mert jó leszel!
Sok sikert!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ez a bejegyzés az angol nyelvtanfolyam témakörhöz tartozik.

Angol, Német Nyelvtanítás Székesfehérváron – kockázatmentes próbatanfolyammal.

Írd meg a saját órarendedet és tanulj a saját tempódban!

Tanultál már angolt vagy németet?

Díjmentesen felmérjük a tudásszinted.

Még nem tanultál angolul vagy németül?

Próbálj ki minket kockázatmentesen- 3 hét, 16 nyelvóra- 100%-os pénzvisszafizetési garanciával!

Érdekelnek a részletek? Akkor töltsd ki az alábbi mezőket és 24 órán belül visszahívunk.

Tesztelj minket online próbatanfolyamunkon!

Töltsd ki az alábbi űrlapot, és munkanapokon 24 órán belül visszahívunk téged, hogy megbeszéljünk egy neked megfelelő időpontot.