Igazi világsztárok, pedig nem az angol az anyanyelvük

A nemzetközi sikerfilmek közül szinte valamennyi angol nyelven készül, így továbbra is megszokott, hogy a legnagyobb sztárok amerikai, brit, ausztrál, vagy más, az angol nyelvet használó vidékekről származnak. Nem szabad azonban arról sem megfeledkezni, hogy jó néhány befutott filmsztárnak, akiket az egész világon ismernek és szeretnek, nem az angol volt az anyanyelvük. Bemutatok közülük néhányat – biztosan mindannyian ismeritek őket!
 
 Meghódítani az Egyesült Államokat, megvalósítani az amerikai álmot finoman szólva sem kis léptékű vállalkozás, ám optimizmusra adhat okot, hogy jó néhányaknak sikerült mindez – olyanoknak, akik bizony nagyon messziről érkeztek a szabadság földjére, az „Újvilágba”. Hogy mire tanítanak? Ne riasszon el a tény, hogy az USA távolinak tűnik és az angol nem az anyanyelved.
 
Arnold Schwarzenegger
 
Az ő háttértörténetével vannak talán a legtöbben tisztában a magyarok közül – nem csoda, hiszen mindenki Arnie-ja a szomszédos Ausztriában látta meg a napvilágot, és már egészen fiatalon eltökélt szándéka volt, hogy a nyakába vegye az Egyesült Államokat. Ez annyira jól sikerült a kis osztrák falucskából, Thalból (ma Halblech) származó Arnoldnak, hogy előbb világhírű, rekorder testépítő, majd A-listás akcióhős és filmszínész, végül pedig Kalifornia állam kormányzója lett belőle. Újabban újra láthatjuk a vásznon. Érdemes követni őt a facebook oldalán is, szinte napi szinten jelentkezik rövid videókkal, amin többek között megcsodálhatjuk az angol kiejtését is. 
 
Christoph Waltz
 
A kétszeres Oscar-díjas színész Schwarzeneggerhez hasonlóan Ausztriából származik, s ott is egyengette színészi karrierjét, mígnem Quentin Tarantino szinte csodával határos módon kiszemelte őt a Becstelen Brigantyk főgonoszának a szerepére – így formálhatta meg Hans Landát, a könyörtelen SS-tisztet a filmben, amelyért meg is kapta első Oscarját. A második szobrocskát is egy Tarantino-műben nyújtott alakításáért érdemelte ki: Dr. Schultzot játszotta a Django Elszabadul-ban. Waltz az angol és a német mellett egyébként franciául is folyékonyan beszél.
 
Mads Mikkelsen
 
Hollywood egyik kedvenc gonosza és rosszfiúja bizony dán származású, aki nemzetközi kötődései és sikerei ellenére elkötelezett maradt a dán filmipar mellett is. Láthattuk a Casino Royale borzongató Le Chiffre-jeként, a Titánok Harca és a Három muskétás legújabb feldolgozásaiban is kapott szerepet, ám sokak számára a sorozatok világában alkotott maradandót: három évadon keresztül ő formálta meg a televízióban a film- és a könyvtörténelem talán leghírhedtebb sorozatgyilkosát, Hannibal Lectert.

Mila Kunis
 
Egyebek mellett a Fekete hattyúból, a Tedből, az Éli könyvéből és a Jupiter felemelkedéséből ismert népszerű színésznőről kevesen tudják, hogy családjával együtt hétéves korában költözött az Államokba Ukrajnából, ráadásul angoltudás hiányában. Ahogy látjuk, jól ment számára a nyelvtanulás, hiszen folyamatosan szerepelhet közönségfilmekben és sikerprodukciókban.
 
Charlize Theron
 
A kiváló szerepekben helytállt, hosszú ideje ismert színésznő angoljáról nehezen lehetne megmondani, hogy nem azt tanulta első nyelvként. Az anyanyelve ugyanis az Afrikaans volt, ami dél-afrikai származásának köszönhető. Az új Mad Max-széria Furiosája természetesen azóta tökélyre fejlesztette angoltudását, emellett pedig jól beszél például hollandul is.
 
Hogy mit tanulhatsz a felsorolt színészek, hírességek példáiból? Kövesd az álmaidat, dolgozz becsületesen (hiszen a siker így mindenképpen bekövetkezik) – ki tudja, lehet, hogy felkínálkozik számodra egy olyan lehetőség, amiről korábban álmodni sem mertél! Ne feledd, Christoph Waltzról egészen 53 éves koráig alig hallottak néhányan. Ma pedig a legtehetségesebb és legkülönlegesebb karakterszínészek között tartják számon. Sohasem késő – tanulj angolul, hogy élhess a lehetőségeiddel!
Sok sikert!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ez a bejegyzés az angol nyelvtanfolyam témakörhöz tartozik.

Angol, Német Nyelvtanítás Székesfehérváron – kockázatmentes próbatanfolyammal.

Írd meg a saját órarendedet és tanulj a saját tempódban!

Tanultál már angolt vagy németet?

Díjmentesen felmérjük a tudásszinted.

Még nem tanultál angolul vagy németül?

Próbálj ki minket kockázatmentesen- 3 hét, 16 nyelvóra- 100%-os pénzvisszafizetési garanciával!

Érdekelnek a részletek? Akkor töltsd ki az alábbi mezőket és 24 órán belül visszahívunk.

Tesztelj minket online próbatanfolyamunkon!

Töltsd ki az alábbi űrlapot, és munkanapokon 24 órán belül visszahívunk téged, hogy megbeszéljünk egy neked megfelelő időpontot.