Hat szempont, amit egy nyelviskolánál figyelembe kell venned döntés előtt

Azt gondolhatnád, nyelviskolát választani egyszerű – csak tájékozódsz az elsajátítható nyelvekről, a képzés árairól, esetleg figyelembe veszed, hogy a létesítmény mennyire messze van az otthonodtól, és meg is van a döntés!  Sajnos vagy szerencsére, ez a kérdés mégsem ilyen zökkenőmentes, és sokkal több szempontot kell figyelembe venned mérlegeléskor, mint azt a legtöbben gondolnák. De pontosan mit is?
 
Ha a nyelviskola kiválasztására kerül a sor, a döntést megfontolt mérlegelés kell megelőzze. Egész egyszerűen azért, mert a későbbi nyelvtudásod, és – amennyiben kifejezetten nyelvvizsgára tanulsz – vizsgateljesítményed múlhat az ott nyújtott képzés és oktatás színvonalán, minőségén. Ez pedig igen nagy tét, tehát a választás igen nagy felelősség is egyben. Melyek azok a szempontok, amelyeket feltétlenül figyelembe kell venned ilyenkor?
 
1, Nyelvi szintek, a képzések típusa
 
Amikor ezt a döntést készülsz meghozni, számodra elsősorban az a legfontosabb, hogy neked, személyre szabottan mit tud nyújtani az adott intézmény. Van-e olyan szint vagy képzési forma, amely számodra megfelelő, amely az előzetes információk alapján valóban felvértezhet téged a szükséges nyelvtudással, és amely illeszkedik is a lehetőségekhez mérten eddigi nyelvtudásodhoz és képességeidhez? Jó esetben, ha nem teljesen kezdőként indulsz el a nyelvtanulás útján, akkor az adott nyelviskolákban fel is mérik a tudásod. A kapott eredmény szintjéhez igazodó képzésre van lehetőséged? Ezt a pontot nem szabad elhanyagolnod, mert ha túl alacsony szintre sorolnak be, az ismétlés fontossága ellenére is időt vesztegetsz. Viszont, ha túl magas tudásszinthez kell igazodnod, nem fognak elkerülni a kudarcok.  
 
2, A tanárok – anyanyelvi tanár
 
Ez az egyik olyan aspektus, amellyel kapcsolatban talán a legnehezebb tájékozódni – persze, rá lehet keresni az adott tanár nevére az interneten, vagy akár személyesen is lehetséges vele konzultálni, ebből azonban nem biztos, hogy kiderül, jó pedagógus-e az illető, jó tanárok-e az adott nyelviskola munkatársai. Ha egy nyelviskolát felkeresve nem kapsz kielégítő tájékoztatást a nyelvtanárokra vonatkozóan, kezdj el gyanakodni. Merj erre vonatkozóan is kérdezni és informálódj róluk annyira, amennyire csak lehet! A legcélszerűbb, ha van rá lehetőség, vegyél igénybe próbaórát. A próbaóra után beszélgess el az órát tartó tanárral, nála fogsz-e tanulni? A Hello English próbatanfolyama 16 nyelvórára ad lehetőséget, így nemcsak az iskola működését, hanem a nyelvtanárokat is elég jól meg ismerheted. A próbatanfolyam végére tudni fogod milyen támogatásra és milyen szintű nyelvoktatásra számíthatsz, így megalapozott döntést hozhatsz. Ha úgy érzed, nem a Hello English számodra a megfelelő, élhetsz a próbatanfolyamunkra adott 100%-os pénz visszafizetési garanciánkkal. Az anyanyelvi tanár jelenléte nélkülözhetetlen, hiszen elsődlegesen szerzett nyelvtudásával segít a minél autentikusabb nyelvelsajátításban, kiejtésben, speciális kifejezések használatában. 
 
3, Tanfolyam és nyelvvizsga felkészítés egyben
 
A praktikum jegyében érdemes lehet olyan nyelviskolát választanod, amely a vizsgára felkészülést is lehetővé teszi – így könnyen előfordulhat, hogy saját, de legalábbis általad ismert tanárok készítenek fel majd, ez pedig jelentősen csökkentheti a stressz és az idegesség mértékét, valamint a segítségükkel könnyebben juthatsz hozzá a szükséges információkhoz is.
 
4. A használt források és eszközök
 
Nem árt arról is tájékozódnod, hogy az adott nyelviskolában milyen „alapanyagokból” dolgoznak, vagyis milyen tankönyveket, segédanyagokat és milyen esetleges speciális metódusokat alkalmaznak. A tankönyv típusa, az órák menete vagy az egyedi módszertan erős, nyomós érvek lehetnek az iskola kiválasztása mellett.
 
5, Árak és költségek
 
A legtöbbünknek minden apró forint számít, így teljesen természetes, ha a tanfolyam ára és járulékos költségeinek mértéke is szerepet játszik a döntésedben. Érthető, ha a kedvezőbb áru opció felé húz a szíved, de arra mindig ügyelj, hogy a tanítás és a szolgáltatás minőségével kapcsolatban sose köss kompromisszumokat. Azon felül, hogy mennyi lesz a költség, érdemes azt is figyelembe venned, milyen ütemezésben kell mindezt kifizetned.
 
6, A tanítás menete, csoportlétszámok
 
A beosztott csoportok létszáma is egy rendkívül fontos tényező, hiszen ahhoz még a nyelviskolát sem kell ismernie senkinek, hogy belássa, nem ugyanolyan tapasztalattal és élményekkel távozik az óráról az, aki 12 fővel volt egy csoportban, vagy aki 8 másik társával tanult együtt. Értelemszerűen a kisebb csoportlétszám a kedvezőbb, hiszen így koncentráltabb figyelem és több idő juthat az órákon minden egyes tanulóra.
 
Remélem, a fent felsorolt néhány pont részletezésével segíthettem abban, hogy a hozzád leginkább illő nyelviskolát válaszd – és bízom benne, hogy a Hello English próbatanfolyamát igénybe veszed, hogy bizonyítani tudjuk, képesek vagyunk segíteni neked is!
Sok sikert!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ez a bejegyzés a nyelviskola témakörhöz tartozik.

Angol, Német Nyelvtanítás Székesfehérváron – kockázatmentes próbatanfolyammal.

Írd meg a saját órarendedet és tanulj a saját tempódban!

Tanultál már angolt vagy németet?

Díjmentesen felmérjük a tudásszinted.

Még nem tanultál angolul vagy németül?

Próbálj ki minket kockázatmentesen- 3 hét, 16 nyelvóra- 100%-os pénzvisszafizetési garanciával!

Érdekelnek a részletek? Akkor töltsd ki az alábbi mezőket és 24 órán belül visszahívunk.

Tesztelj minket online próbatanfolyamunkon!

Töltsd ki az alábbi űrlapot, és munkanapokon 24 órán belül visszahívunk téged, hogy megbeszéljünk egy neked megfelelő időpontot.