Dolgoznál külföldön, bemutatok egy Au-pair ügynökséget Székesfehérváron

Angliában az egyik legnépszerűbb lehetőség az au pair munka, főleg fiatalok próbálnak így karriert építeni, bár az életkor nem jelent hátrányt hasonló munkakörökben.  Székesfehérváron létezik egy ügynökség, ami segítségedre lehet, ha szeretnél ilyen területen dolgozni. Készítettem egy riportot Horváth Ildikóval, az Ildikó Au Pair Agency vezetőjével, hogy megmutassuk a lehetőségeket.
 
 Riport az Ildikó Au pair Agency vezetőjével.
 
Kedves Ildikó, örülök, hogy elfogadta a riport felkérésemet és vállalta, hogy ezen keresztül megmutatja a lehetőségeket.
 
Kedves István, köszönöm, hogy bemutathatom a vállalkozásomat, bízok benne így még több embernek tudok a külföldi karrierben segíteni.
 
Mióta foglalkozik au pair közvetítéssel?
 
2009-ben kezdtem el a vállalkozást, úgy, hogy a férjem meglévő vállalkozását kiegészítettük a munkaerő közvetítéssel. Azóta is engedéllyel rendelkezem erre a tevékenységre. 
 
Miért döntött úgy, hogy ezzel foglalkozik?
 
Ennek több oka is van, a legfőbb, hogy én magam is voltam au pair Angliában és Németországban is, vagyis a saját bőrömön tapasztaltam meg az au pair-kedés előnyeit, és esetleges nehézségeit.
 
Beszéljünk az előnyökről, mivel biztatná a jelentkezőt, miért érdemes au pair-ként külföldön dolgozni?
 
A legfontosabb előny a nyelvtanulás, fontos, hogy előtte kellően elsajátítsa az angol nyelv alapjait akár a Hello English Nyelviskolában. Aztán a külföldi munkája során anyanyelvi környezetben olyan szintre tudja fejleszteni, hogy soha nem fog nehézséget okozni, ha angolul kell beszélnie, tárgyalnia. Természetesen az is nagyon fontos, hogy egy családdal él együtt, vagyis látja a napi rutint, az ottani gyermeknevelési szokásokat, szélesedik a látóköre, nyitottabb lesz a világra, találkozik más nemzetiségű au pairekkel is. Aztán a szabadidejében akár utazhat is, felfedezheti Angliát és a környező országokat, ami rengeteg élményt és tapasztalatot ad.
 
Ki az ideális jelentkező?
 
Elsősorban hölgyek jelentkezését várom, akik elmúltak 18 évesek, minimum alapfokon beszélik az angol nyelvet. A felső korhatár 55 év. Előny, ha van jogosítvány, és autóvezetési tapasztalat, valamint bármilyen zenei végzettség, más idegen nyelvtudás: pl francia, német, mandarin. Azon főiskolai/egyetemi hallgatók jelentkezését is várom, akik a diplomához szükséges középfokú nyelvvizsgát szeretnék letenni.
 
Mit jelent a mindennapi életben az ha valaki au pair?
 
Az au pair gyakorlatilag beilleszkedik egy család életébe, segíti a gyerekeket reggelente, hogy időben össze készüljenek az iskolába- óvodába indulásra, megkönnyítve ezzel a szülők reggeli készülődését. Miután a család elment otthonról, rendet tesz a lakásban, az általános háztartási munkákat pedig elosztja, egyik nap ágyneműt húz, a másik nap porszívózik stb. Ezután szabadideje van, délután 3,30-4-ig amikor a gyerekeket haza kell hozni az iskolából vagy óvodából és együtt van velük amíg a szülők hazaérnek.  A szabadidejében akár járhat helyi angol nyelviskolába is. Angliában szinte minden városban vannak ingyenes és fizetős nyelvtanfolyamok, ahol a már meglévő nyelvtudást lehet hatékonyan fejleszteni.  Itt megismerkedhet más au pairekkel is.
 
Milyen szintű nyelvtudással érdemes kiutazni?
 
Természetesen minél jobban beszéli a nyelvet a jelentkező, annál könnyebb számára a kommunikáció és így sokkal több család közül választhatjuk ki a legmegfelelőbbet. A nyelvtudást egyébként a kiválasztás során fel is mérem, mert az alapok hiánya, megkeserítheti a kint tartózkodást a jelentkezőnek és a befogadó családnak is. Kiemelném a Hello English Nyelviskola szerepét, hogy akik itthon elkezdik a nyelvtanulást, azokat jól felkészült nyelvtanárok várják a nyelviskolában egy rendkívül rugalmas egyénre szabott időbeosztással.
 
Miben segíti a kiutazni vágyót az Ügynöksége?
 
Több területen, professzionálisan segítek. A legfontosabbnak azt tartom, hogy egyénre szabottan keresem meg mindenkinek a hozzá legjobban illő családot. De segítem például a pontos dokumentáció összeállítását, illetve a családdal folytatandó interjúra való felkészítést. Gyakorlatilag a teljes folyamat lebonyolítását kontrollálom, ebbe beletartozik a kiutazás is, sőt az első 3 hétben a próbaidő alatt is segítek. Az au pair-fogadó család kiválasztása nagyon jól szokott működni, de a gyakorlatban ismeri meg az ember a másikat, lehet bárkinek olyan szokása ami az együtt élést megnehezíti, ez azonban a próbaidő alatt kiderül, így van lehetőség a váltásra. 
 
Meddig marad kapcsolatban a jelentkezővel?
 
A professzionális szolgáltatásom részeként, gyakorlatilag folyamatosan elérhető vagyok munkaidőben a kiközvetített, au- pair-eknek, lépést tartok az internet fejlődésével, így akár skype-on, e-mail-ben, viber-en, facebook-on azonnal tudok reagálni a kérdésekre, problémákra. Azt mondhatom, hogy a jelentkezőimmel jó kapcsolatot ápolok, tegeződünk egymással, és gyakran barátsággá is alakul a kapcsolatunk. Vannak olyanok is, akik az 1 éves szerződés lejárta után ismét au pair/mother’s help pozícióban szeretnének dolgozni. Ilyenkor általában már egy jobban fizetett helyet tudunk kiválasztani, mivel a nyelvtudásuk, tapasztalatuk és az angol referencia levelük ezt lehetővé teszi.
 
Még nem beszéltünk az anyagiakról.
 
Igen ez is fontos része a programnak, ugyanis a jelentkezők heti zsebpénzt és teljes ellátást is kapnak a munkájukért. A heti zsebpénz havi szinten összesítve nettó 160-250 ezer Ft-ot jelent. Szeretném ismét kiemelni, hogy aki már jobban beszéli a nyelvet, például középfokon, annak a heti zsebpénze is magasabb! A teljes ellátás annyit jelent, hogy az au-pair-nek saját hálószobája van, külön fürdővel és mellékhelységgel. Napi étkezését is biztosítja a család. A munkakörök tekintetében vannak árnyalatok, mert a munkaóra szám szerint különböztetjük meg a pozíciókat. Az au pair 25-35 óra között dolgozik, a mother’s help 40-45 órát. Vannak, akik a háztartási munkában segítenek, a gyermeknevelésben nem, őket housekeepernek hívják.
 
Csak fiatal családokhoz közvetít vagy idős emberekhez is?
 
Egyre idősödő társadalmakban élünk, és sokan szeretnek otthon maradni ahelyett, hogy idősotthonokba vonulnának. Természetesen, aki szereti az időseket, azok számára ilyen jelegű munkalehetőséget is tudok biztosítani, akár bentlakással akár bejárással, de fontos, hogy ezekben a munkakörökben a középfokú angoltudás alapelvárás!
 
Miért előnyös, ha valaki au pair-ként kezdi el a külföldi karrierjét?
 
Azért mert 1 év alatt megtapasztalja a kinti életet, a kultúrát, az emberek hozzáállását, temperamentumát, szokásait és nem utolsó sorban a nyelvtudása is hatalmasat fog fejlődni, felveszi a helyi akcentust is. Így amikor már cégnél /vállalkozásnál szeretne dolgozni akár Angliában vagy Magyarországon akkor kiváló lesz a nyelvtudása, és csak a szakmai kihívásokra kell összpontosítani.
 
Aki a riportot elolvasva szeretne még több részletet megtudni, vagy akár jelentkezni, hol tudja Önnel a kapcsolatot felvenni?
 
Az alábbi elérhetőségek bármelyikén kapcsolatba lehet lépni velem, szívesen adok további felvilágosítást, vagy válaszolok a felmerült kérdésekre. Ha pedig szeretne valaki rövid idő alatt au pair munkakörben elhelyezkedni, az is ezeken az elérhetőségeken tud jelentkezni. Az ügynökség honlapján még több információ elérhető: goo.gl/Omm4uL
email: ildikoaupairagencykukacgmail.com
skype: horvath.tibor.ildiko
Facebook-on az Ildikó au pair agency-ra keress rá, miután beléptél. 
 
Köszönöm, hogy bemutatta a munkáját, és bízom benne, hogy sokan szeretnének angolul tanulni a Hello English Nyelviskolában, majd Angliában a fent említett pozíciókban! Sok sikert!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ez a bejegyzés a Hello English Nyelviskola témakörhöz tartozik.

Angol, Német Nyelvtanítás Székesfehérváron – kockázatmentes próbatanfolyammal.

Írd meg a saját órarendedet és tanulj a saját tempódban!

Tanultál már angolt vagy németet?

Díjmentesen felmérjük a tudásszinted.

Még nem tanultál angolul vagy németül?

Próbálj ki minket kockázatmentesen- 3 hét, 16 nyelvóra- 100%-os pénzvisszafizetési garanciával!

Érdekelnek a részletek? Akkor töltsd ki az alábbi mezőket és 24 órán belül visszahívunk.

Tesztelj minket online próbatanfolyamunkon!

Töltsd ki az alábbi űrlapot, és munkanapokon 24 órán belül visszahívunk téged, hogy megbeszéljünk egy neked megfelelő időpontot.