A kilencedik születésnapunk margójára.

Beleborzongok, amikor kimondom, április 19-én elérjük a 3333 napot a felnőtt nyelvoktatásban.  Természetesen ez nem az utunk vége, éppen csak elkezdtünk járni rajta. Ha érdekel, milyen állomásokon haladtunk át, olvass tovább.
 
 Bárcsak elmondhatnám, hogy a kilenc évünk sikerektől volt hangos. Nem mondanék igazat, sok akadályt, még több tanulni valót tartogatott számunkra ez az időszak. 2007-ben indultunk az angol nyelv tanításával. Lelkesek voltunk és optimisták, de hamar ráébredtünk, csak a kitartó munka és az elhivatottság az, ami meghozza a gyümölcsét.
Közel 3 évünkbe tellett, mire eljutottunk arra a szintre, hogy az eredeti helyünkről egy nagyobb, szebb helyre költöztessük a nyelviskolánkat. Aztán 2010-ben bevezettük a próbatanfolyamunkat, amivel hirtelen fejlődést tudtunk elérni. Ennek részleteiről már írtam egy korábbi bejegyzésemben, ide kattintva elolvashatod: goo.gl/6KlrFu
 
Aztán újabb 3 év kellett ahhoz, hogy ezeket a kereteket is „kinőjük”. A 2008-ban kezdődő válság hatásait mi is éreztük, sőt óvatossá tett minket. Nem voltunk elégedettek, mégis 2014-ig vártunk a bővüléssel. Az angol mellett elkezdtünk német nyelvet is tanítani, így be kellett látnunk, a nyelviskola méretei szűkössé váltak. 2015 a költözés éve volt, először a Tobak utca, majd négy hónapnyi hezitálás után a Deák Ferenc utca, ahol jelenleg is vagyunk, modern környezetben, színvonalas feltételekkel. Kilenc év, 3 költözés és akkor a Honvéd utcai bővülést nem is számoltam bele. 
 
Kihívást jelentett és igazából ma is az, hogy egy szakmailag felkészült, kiváló nyelvtanári gárdát építsünk. Büszke vagyok az egykori és jelenlegi kollégáimra, elhivatottságukhoz sosem fért kétség. De be kell vallanom, a kilenc éves utunkon értékes kollégákat is veszítettünk, nehéz elválások voltak ezek. Ezúton is köszönöm mindegyikőjüknek azt a hozzáállást és végtelen türelmet, amivel tanulóinkat segítették a nyelvtanulás rögös útján. Nélkülük ma nem tartanánk itt, őszintén, nélkülük már nem is lennénk. Folyamatosan keresünk elhivatott tanárokat, több új kollégának is tudnánk hosszú távú, stabil munkát biztosítani. Egy korábbi bejegyzésem erről szól, ami ma is aktuális: goo.gl/sWztmI
 
Szintén az út göröngyeihez tartozik az is, ahogy a „szakma” kezelt bennünket. Először kinevettek, majd volt aki „megtámadott” minket. Ma sem tudom másként értékelni azt a helyzetet, mikor 2011-ben egyajtónyi távolságra mellénk költözött másfél évre egy másik nyelviskola. Ebben a kényes helyzetben is kitartottunk az elveink mellett, hittünk abban, hogy amit teszünk, az értéked ad a tanulóinknak. Szomorú, de ennek az időszaknak nem volt se nyertese se vesztese. El kell ismernem, nem mi vagyunk a legnagyobb nyelviskola Székesfehérváron, nem is ez a célunk. A minőségben hiszünk a mennyiség helyett, elég tapasztalatunk van ma már, hogy tudjuk, nem tudunk minden embernek segíteni a nyelvtanulásban. Bármennyire is rugalmasak vagyunk, az egyedi igényeket, a vállalati kihelyezett képzéseket nem tudjuk és nem is akarjuk kiszolgálni. Tudom, ezzel „pénzt hagyunk az asztalon”, cserébe viszont nem áldozzuk fel a színvonalunkat. 
 
A 3333 napunkból egyik sem telt el úgy, hogy ne hittünk volna a tanulóink fejlődésében és a módszerünk hatékonyságában. Többek között ennek köszönhető, hogy több száz embert segítettünk sikeres nyelvvizsgához. Nem kis munka volt eljutni idáig, de a hétköznapokban látva tanulóink fejlődését és sikerüket a nyelvhasználatban új erővel tölt fel bennünket.
 Ezért csináljuk, ezért küzdünk meg a mindennapok nehézségeivel és büszke vagyok rá, hogy részt vehetek mindebben.
Ez az esszenciája a Hello English Nyelviskolának, és a mozgatórugója minden benne dolgozó kollégának.
 
Igazából ezzel kellett volna kezdenem,de szándékosan a végére hagytam. A Hello English minden kollégájának a nevében KÖSZÖNÖM a korábbi és jelenlegi tanulóinknak, hogy bizalmat szavaztak nekünk és lehetőséget adtak, hogy bebizonyítsuk, tudunk segíteni. Ebben a kilenc éves történetben ők a HŐSÖK, hisz munka és család mellett is mertek előre lépni, tanulni és fejlődni. Minden tiszteletem az övék, hisz nap mint nap látom, ahogy mennek előre a céljuk felé a nehézségek ellenére is. Közhelyes, de mégis igaz, nélkülük ez a bejegyzés sem jött volna létre.
 
És végül egy gondolat, ami jól összefoglalja az elmondottakat és jelzi az eddig megtett utunkat:
 
Ha a Hello English-ben tanulsz, Székesfehérvár meghatározó nyelviskolájában tanulsz.
Ha a Hello English- nél dolgozol, Székesfehérvár meghatározó nyelviskolájánál dolgozol.
Sok sikert!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ez a bejegyzés a Hello English Nyelviskola témakörhöz tartozik.

Angol, Német Nyelvtanítás Székesfehérváron – kockázatmentes próbatanfolyammal.

Írd meg a saját órarendedet és tanulj a saját tempódban!

Tanultál már angolt vagy németet?

Díjmentesen felmérjük a tudásszinted.

Még nem tanultál angolul vagy németül?

Próbálj ki minket kockázatmentesen- 3 hét, 16 nyelvóra- 100%-os pénzvisszafizetési garanciával!

Érdekelnek a részletek? Akkor töltsd ki az alábbi mezőket és 24 órán belül visszahívunk.

Tesztelj minket online próbatanfolyamunkon!

Töltsd ki az alábbi űrlapot, és munkanapokon 24 órán belül visszahívunk téged, hogy megbeszéljünk egy neked megfelelő időpontot.