5 egyszerű dolog, amit alkalmazhatsz, ha angol nyelvű országba utazol

Szakértők előrejelzései szerint valószínűsíthető, hogy 2020-ra közel két milliárdan fogják beszélni valamilyen szinten az angol nyelvet a földön.      Éppen ezért, na meg ezer másik ok miatt is, attól függetlenül, hova utazol, ha jó az angol nyelvtudásod, sosem leszel magányos és elveszett. 
 
Ha angol nyelvű országba utazol, mint például az Egyesült Királyságba, Kanadába, Ausztráliába vagy az Amerikai Egyesült Államokba érdemes az angol nyelvtudásod felfejlesztened.
 
Addig is itt van pár jó tanács, amit érdemes tudnod és rá készülnöd:
 
1, Legyél mindig udvarias
 
Ez elsőre nyilvánvalónak hangzik, de ha figyelsz rá a „please and thank you” a legtöbb utazási helyzetben segíteni fog. Például a Britek híresek a jó modorukról, kedvelni fognak, ha te is erről teszel tanúbizonyságot. Az udvariasság témaköréhez tartozik az is, hogy minden segítséget, útbaigazítást vagy törődést ne csak megköszönj, hanem háládnak is adj hangot. Ilyen esetekben a „thank you” helyett „I really appreciate your help. Thank you.” mondatot alkalmazva jó benyomást teszünk a segítőnkre is.
 
2, Ismerd az adott ország pénznemét és a gyakori szlenget
 
Ha bárhol vásárolsz, sok módja van annak, hogy meg tudd a termék vagy szolgáltatás árát, de mindez mit sem ér, ha nem érted a kapott választ. Könnyen a pénztárcád bánhatja, ha nem ismered a helyi szokásokat és pénzzel kapcsolatos szlenget. Például Kanadában az 1 dolláros érmét „loonie”-nek nevezik, de tipikus amerikai szleng az öt centes érmére a „nikkel”.
 
3, Ha eltévedtél, ne hagyatkozz csak az okos telefonodra,
 
Könnyen eltévedhetsz egy idegen helyen és hamar kétségbe ejtő helyzetbe kerülhetsz, ha a térképeddel és az okos telefonoddal próbálsz csak tájékozódni. Célravezetőbb, ha mersz kérdezni. A helyi lakosok szívesen segítenek, főleg, ha betartod az egyes pontban foglaltakat. A helyiek ráadásul tudják a gyorsabb, olcsóbb útvonalakat, amit sem a térkép sem az okos telefon nem garantál neked. Ha nem érted a kapott útbaigazítást, nyugodtan kérdezz vissza, vagy akár jelezd a segítődnek, lassabban, tagoltabban beszéljen. Ilyen egyszerű mondatokkal, mint a „im lost, could you help me?” vagy „do you know where i can find____?” gyorsan kaphatsz segítséget. Gyakran nem is kell kérned, az emberek önként odajönnek, ha látják, tanácstalanul forgatod a térképedet. Másik megoldás lehet ilyen esetben, hogy a nagyobb turisztikai célpontok közelében mindig van képzett személyzet, keresd fel őket, figyeld az információs pontokra felhívó táblákat.
 
4, „Törd meg a jeget” és kezdj el beszélgetni
 
Bárhol, bármilyen helyzetben egy Hi vagy Hello összekötve azzal ki vagy és honnan jöttél, általában „megtöri a jeget”. Ha az idegen segítőkész és érdeklődő, nyugodtan faggasd ki a lakhelyéről, mit javasol látnivalónak, étteremnek esetleg szórakozásnak. Ha teljesen profin akarod ezt művelni, kérdezd meg az elején a keresztnevét és szólítsd név szerint a kérdéseidnél. Egy idegen országban, ha feszélyez a környezet és az idegen emberek, ezekkel az egyszerű kérdezz- felelek szituációkkal fel tudod oldani magad. Ragadj meg minden alkalmat, kérdezd a pincért, a postást, a járókelőt, a pénztárost és mindenkit akivel összesodor az élet.
 
5, Nem itthon vagy, mutatkozz be
 
Sok helyen azt tanítják, ha ismeretlen emberekkel találkozol, angolul kellően udvarias a „How do you do?” használata. A valóság viszont az, hogy az angol anyanyelvűek ritkán használják ezt a formát, túl merevnek, régimódinak tartják. Sokkal jobb azt mondani „pleased to meet you” „good to meet you”( Örülök, hogy találkoztunk, Jó, hogy találkoztunk).
 
Összességében kicsit ijesztőnek tűnhet egy idegen országban boldogulni, főleg ha nem beszéled jól az angol nyelvet, de ne aggódj ez miatt, általában az emberek mindenhol kedvesek és segítőkészek, főleg ha mosollyal az arcodon közelítesz feléjük és udvarias maradsz.
Sok sikert!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ez a bejegyzés az angol nyelvtanfolyam témakörhöz tartozik.

Angol, Német Nyelvtanítás Székesfehérváron – kockázatmentes próbatanfolyammal.

Írd meg a saját órarendedet és tanulj a saját tempódban!

Tanultál már angolt vagy németet?

Díjmentesen felmérjük a tudásszinted.

Még nem tanultál angolul vagy németül?

Próbálj ki minket kockázatmentesen- 3 hét, 16 nyelvóra- 100%-os pénzvisszafizetési garanciával!

Érdekelnek a részletek? Akkor töltsd ki az alábbi mezőket és 24 órán belül visszahívunk.

Tesztelj minket online próbatanfolyamunkon!

Töltsd ki az alábbi űrlapot, és munkanapokon 24 órán belül visszahívunk téged, hogy megbeszéljünk egy neked megfelelő időpontot.