10 német nyelvi alkalmazás az okostelefonodra

Rengetegen kritizálják napjaink vívmányait és életmódját abbéli félelmükben, hogy a számtalan informatikai és technológiai újítás eltávolítja az embereket egymástól, sőt a tudás elsikkadásához, elbutuláshoz is vezetnek.Szerencsére ennek éppen az ellenkezője látszik beigazolódni, hiszen eddig soha nem látott mennyiségben és egyszerűséggel lehetséges hozzájutni mindenféle tananyaghoz, képzéshez és segédlethez. Ha folyton a telefonodon lógsz, és még nyelveket is tanulsz, ez a cikk neked szól.
 
 Most 10 német nyelvű mobil appot mutatok, amit jól tudsz használni a hétköznapokban. 
 
1. DeutschAkademie
 
A DeutschAkademie applikációja A1-es szinttől C2-es szintig trenírozza a felhasználókat, rengetegféle gyakorlattal és tetemes méretű szókincsmennyiséggel nyújtva támaszt a németül tanulóknak. A program fórumán ráadásul tanárok segítségét is kérheted, ha kérdésed van, esetleg nem vagy biztos a megoldásaidban.
 
2. Memrise
 
A Memrise mind a nyelvtanuló alkalmazások, mind pedig általános értelemben véve a mobilalkalmazások között is speciális, hiszen meglehetősen sajátos, az ismétlődő memorizálásra épülő rendszere és szerencsére szórakoztató felülete van. A Duolingóhoz hasonlóan ebben is pontokkal jutalmaznak a helyes válaszért, elősegítve azt, hogy ne teherként vagy kötelességként tekints a gyakorlásra, és persze motiváljon téged a folytatásban. A program különleges lehetőségei révén akár barátokra is szert tehetsz a többi nyelvtanuló közül.
 
3. Learn German
 
A Learn German egy összetett nyelvtanuló alkalmazás, amelynek ráadásul kedves, sőt kifejezetten aranyos a felülete (ezzel is megkönnyítve a dolgod). Előnye, hogy a kiejtést is segít gyakorolni, mivel összevetheted benne a saját kiejtésed egy anyanyelvi beszélőével.
 
4. Babbel
 
Ha a letisztultabb, professzionálisabb megjelenést és kivitelt kedveled inkább az applikációk terén, a Babbel neked való – de persze elsősorban a belbecs a fontos, nem pedig a külcsín, a Babbel szerencsére ebben a tekintetben is nagyszerűen teljesít. Nem számít, hogy most kezded-e a németet, esetleg már több éves tapasztalatod van – a Babbellel nyelvi szinttől függetlenül fejlődhetsz.
 
5. Vokabeltrainer
 
A világhírű németországi kulturális intézmény, a Goethe Institut saját alkalmazásának segítségével könnyedén bővítheted szókincsedet – csak töltsd le a programban használható szószedeteket!
 
6. Anki
 
A több milliós letöltési számmal rendelkező Anki a vizuális memóriát megdolgoztatva, úgynevezett kártyamódszerrel segít hozzá az általad választott nyelv (jelen esetben a német) gyakorlásához. Sőt nemcsak nyelvtudásod tökéletesítéséhez használhatod: megannyi más tudományágban vagy témakörben gazdagodhatsz az Anki révén új ismeretekkel.
 
7. FluentU
 
Ha nem kedveled a sok esetben sterilnek ható, kevésbé életszerű, mesterséges tankönyvi vagy oktatóvideós témákat. a FluentU sok örömet szerezhet neked: az applikációban ugyanis létező internetes videók válnak nyelvi gyakorlatokká, vagyis ezek köré a videó anyagok köré készítenek folyamatosan feladatokat, kérdéssorokat. Így garantált, hogy valós és úgymond élő anyagból tanulsz!
 
8. Slow German
 
A Slow German egy nagyszerű mankó azok számára, akiknek egyelőre nehézséget jelent a német beszédértés: az alkalmazásban ugyanis az átlagosnál lassabb tempóban elhangzó podcasteket és beszélgetéseket hallgathat a felhasználó, amelyeknek aztán le is töltheti a leiratát a telefonjára, ha szükségét érzi.
 
9. A Der Spiegel mobilapplikációja
 
Elrejtettünk egy kakukktojást is a listában, hiszen ebben az esetben a legkevésbé sem klasszikus nyelvtanuló alkalmazásról beszélünk; jól ismert tény azonban, hogy az anyanyelvi anyagok fogyasztásánál nincs jobb lehetőség a nyelvhasználatra történő ráhangolódásra, a nyelven való elmélyülésre. Böngészd Európa egyik legnagyobb újságját a mobilodon!
 
10. Duolingo
 
Végezetül nem hagyhatjuk ki a felsorolásból a Dulingót sem, ami a világon talán a legtöbb embert vonzza és foglalkoztatja a nyelvtanuló programok közül. Nem csoda, hiszen játékos külseje mellett nagyon fontos tulajdonsága, hogy fokozatosan „tanítja” a felhasználóját, megannyi kisebb szintre és mérföldkőre bontva az előrehaladást. A sikerélmény rettenetesen fontos, ezt pedig a Duolingo igyekszik megadni.
 
Bízom benne, hogy a felsorolásban szerepelnek olyan applikációk, amelyeket nemsokára te is letöltesz a mobiltelefonodra.
Sok sikert!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ez a bejegyzés a német nyelvtanfolyam témakörhöz tartozik.

Angol, Német Nyelvtanítás Székesfehérváron – kockázatmentes próbatanfolyammal.

Írd meg a saját órarendedet és tanulj a saját tempódban!

Tanultál már angolt vagy németet?

Díjmentesen felmérjük a tudásszinted.

Még nem tanultál angolul vagy németül?

Próbálj ki minket kockázatmentesen- 3 hét, 16 nyelvóra- 100%-os pénzvisszafizetési garanciával!

Érdekelnek a részletek? Akkor töltsd ki az alábbi mezőket és 24 órán belül visszahívunk.

Tesztelj minket online próbatanfolyamunkon!

Töltsd ki az alábbi űrlapot, és munkanapokon 24 órán belül visszahívunk téged, hogy megbeszéljünk egy neked megfelelő időpontot.