10 angol nyelvi alkalmazás az okostelefonodra

Az információs technológia fejlődésével egyre több teendőnket, feladatunkat és elfoglaltságunkat intézzük vagy valósítjuk meg a digitális világban: ez alól egyre kevésbé kivétel a tanulás és az önképzés is. Mindennek apropóján az alábbiakban szeretnék 10 olyan mobiltelefonos alkalmazást a figyelmedbe ajánlani, amelyek segíthetnek az angol nyelv tanulásában vagy gyakorlásában. 
 
 Manapság unalomig ismételt frázis, hogy az okostelefonunk legnagyobb előnye az, hogy mindig velünk lehet a "számítógépünk". Ha neked is ilyen  okostelefon lapul a zsebedben, nem kell többé gépközelben lenned ahhoz, hogy tanuld és gyakorold az angol nyelvet. Igazából rengeteg alkalmazás áll rendelkezésedre, akár android akár IOS ne adj isten windows készüléked van. Az alábbiakban ebben a "túlkinálatban" próbálok neked segíteni, hogy mégis melyik applikációkat érdemes letölteni. Íme itt egy tizes lista, garantáltan jó és hasznos mindegyik, letöltésre fel!
 
1. Grammar Up
 
A Grammar Up egy könnyen használható, logikusan felépített alkalmazás, amelyben különböző nyelvtani kérdésekre kell választ adnod, méghozzá feleletválasztós módszerrel. Ideális arra az esetre, ha úgy érzed, nagyon sokat kell még gyakorolnod ahhoz, hogy zökkenőmentesen elsajátítsd valamennyi nyelvtani sajátosságot. Akár a buszon utazva, akár várakozással töltött időben a hasznodra lesz a gyorsasága miatt.
 
2. Learn English By Stories
 
(Figyelem, csak Apple store-ban elérhető), Nagyon hasznos applikáció, amelynek a kezelését is remélhetőleg élvezni fogod! Ebben az alkalmazásban ugyanis történetek segítségével tesztelheted, mennyire vagy jó a hallás utáni beszédértésben. Gyakorlatilag az elérhető anyagok mennyisége óriási, garantáltan hosszú időn át tudsz majd vele gyakorolni, ha "almás" telefonod van, semmiképpen se hagyd ki!
 
3. English Verb Trainer
 
Az applikáció neve már el is árulja, miben lehet a hasznodra: az igeragozás útvesztőiben segít eligazodni, így ha hadilábon állsz az igékkel és a használatukkal, vagy egyszerűen csak szeretnéd minél többet gyakorolni az angol nyelv ezen részét, akkor érdemes letöltened. Könnyen kezelhető, felhasználóbarát.
 
4. SpeakingPal
 
A helyes beszéd és kiejtés az egyik legfontosabb eleme a biztos nyelvtudásnak, és mint ilyen, a legtöbben nehezen birkóznak meg vele, esetleg nincs módjuk a kellő gyakorlásra. A SpeakingPal segíthet leküzdeni ezt az akadályt, hiszen legfontosabb tulajdonsága, hogy az applikáció felhasználójának kiejtését veti össze anyanyelvi beszélőkével. Ezen felül, ha szükséged is van rá, valós idejű segítséget is kaphatsz a kiejtésed csiszolásához, illetve rengeteg tanulóvideó segítségével mesterségesen kreált beszédhelyzetekben is kipróbálhatod magad. Ha mindez nem lenne elég, az alkalmazás nyelvi tesztkérdésekkel is vár! A hasznosságához nem fér kétség, bár a tanuló videók miatt inkább a "tepsi" telefonokra vagy tabletekre érdemes letölteni.
 
5. Grammaropolis
 
Rengetegen vannak, akik ki nem állhatják a nyelvtani ismeretek és szabályok tanulását, vagy egész egyszerűen nehezebben tudják teljesíteni ezt a kihívást, mint más társaik. A Grammaropolis nekik nyújthat segítséget, mi több, szórakozást: az applikáció szép és kedves grafikájával, mókás karaktereivel, és játékos kialakításával tehet élvezetessé egy sokak számára bosszús feladatot.
 
6. Memrise
 
A Memrise a nyelvtanulást egészében helyezi új alapokra, ugyanis adaptív technológiájának köszönhetően a program arra is figyel, hogy felhasználóként melyek azok a feladatok vagy módszerek, amelyek számodra kedvezőbbek vagy élvezetesebbek. Ráadásul nemcsak angolul lehet vele gyakorolni – sőt, angolul megtanulni –, hanem rengeteg más nyelven is. 
 
7. DailyEnglish
 
A Daily English felülete podcastokat kínál neked annak függvényében, hogy milyen szinten áll a nyelvtudásod, és a teljesítendő gyakorlatok is a hangzóanyagokhoz kapcsolódnak. Ezek segítségével folyamatosan csiszolhatod az angol beszédértésed. Az csak hab a tortán, hogy a podcastok aktuális és érdekes témákban készültek.
 
8. Phrasalstein
 
A zseniális nevű Phrasalstein elbűvölő grafikája mellett azért is hasznos, mert a rettegett „phrasal verb”-ök, vagyis a vonzatos igék gyakorlására épül. Ki ne szeretne egy, a Frankenstein hangulatvilágát megidéző alkalmazással tanulni? Ha valaha is gondod volt a vonzatos igékkel, élj a lehetőséggel és gyakorolj sokat ezzel az applikációval.
 
9. busuu
 
A busuu az egyik legnépszerűbb nyelvtanuló applikáció (mellesleg nekem is a kedvencem), csak a Google alkalmazástárából több tízmillióan töltötték le ez idáig. Ez köszönhető annak is, hogy mobilos megjelenése előtt hosszú ideje elérhető volt webes formában, tehát hosszú ideje segít nyelvtanulóknak szerte a világon. Különlegessége, hogy rajta keresztül könnyedén megismerkedhetsz más felhasználókkal, így akár tanulótársakat is szerezhetsz magadnak, akikkel közösen motiválhatjátok egymást!
 
10. Duolingo
 
Végezetül pedig nem hagyhatjuk ki a Duolingot sem, ami talán a legismertebb nyelvtanuló alkalmazás: népszerűsége és ereje a szórakoztató, valamint motiváló működési elvében rejlik. Igaz, az egyre több és több választható nyelv elsajátításában a kezdőket segíti, tehát rutinos angolosoknak nem biztos, hogy tud újat nyújtani – de abban sincs semmi szégyen, ha csak most kezdesz ismerkedni az angol nyelv szépségeivel!
 
 
Remélem, ajánlásaimmal hozzásegítettelek ahhoz, hogy néhány új applikáció landoljon a telefonodon – amelyek valóban hasznos szolgálatot tehetnek, ha tényleg akár napi szinten gyakorolsz a segítségükkel.
Sok sikert!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ez a bejegyzés az angol nyelvtanfolyam témakörhöz tartozik.
 

Angol, Német Nyelvtanítás Székesfehérváron – kockázatmentes próbatanfolyammal.

Írd meg a saját órarendedet és tanulj a saját tempódban!

Tanultál már angolt vagy németet?

Díjmentesen felmérjük a tudásszinted.

Még nem tanultál angolul vagy németül?

Próbálj ki minket kockázatmentesen- 3 hét, 16 nyelvóra- 100%-os pénzvisszafizetési garanciával!

Érdekelnek a részletek? Akkor töltsd ki az alábbi mezőket és 24 órán belül visszahívunk.

Tesztelj minket online próbatanfolyamunkon!

Töltsd ki az alábbi űrlapot, és munkanapokon 24 órán belül visszahívunk téged, hogy megbeszéljünk egy neked megfelelő időpontot.