v
i
s
s
z
a
h
í
v
á
s
t

k
é
r
e
k
×

Angol, Német Nyelvtanítás Székesfehérváron – kockázatmentes próbatanfolyammal.
Írd meg a saját órarendedet és tanulj a saját tempódban!

Tanultál már angolt vagy németet? Díjmentesen felmérjük a tudásszinted.
Még nem tanultál angolul vagy németül?
Próbálj ki minket kockázatmentesen- 3 hét, 16 nyelvóra- 100%-os pénzvisszafizetési garanciával!
Érdekelnek a részletek? Akkor töltsd ki az alábbi mezőket és 24 órán belül visszahívunk.

Válaszd ki, mire van szükséged:
 
Neved:
 
Telefonszámod:
 
(A *-gal megjelölt mezők kitöltése kötelező!)

Blog

Haladj a korral, 10 használható angol nyelvtanuló mobilalkalmazás

Nem is szükséges hangoztatni, hogy a digitális korba történő átlépéssel mennyire megváltozott szinte a teljes életünk.
Már jó néhány éve, sőt lassacskán évtizede lubickolunk az információ végtelen szabadságában az informatika vívmányainak és az internetnek köszönhetően.
 A sokszor kontrollálatlan, elképesztően nagy mennyiségű információanyag számos negatívumot is rejthet magában, de szerencsére végtelen pozitívuma létezik. Az egyik ilyen a tanulás, az önképző és önfejlesztő tevékenységek megkönnyítése, hiszen ma már könnyűszerrel képezhetjük saját magunkat is, akár hobbiból, akár felsőbb szinteken. A technológiai robbanásnak ma már a mobil- és okostelefonok is részesei, ami azért is fantasztikus, mert ezek az eszközök szinte mindig a kezünk ügyében vannak. Ki gondolta volna, hogy nyelvtanulást is lehet segíteni a telefonunkkal?
 
1, Duolingo
A Duolingo az egyik legismertebb, nyelvi önképzésre lehetőséget adó telefonos alkalmazás, amelyben egyre csak bővül a tanulható nyelvek köre: természetesen az angol az első helyek egyiket foglalja el benne. Egyik nagy előnye, hogy teljes mértékben ingyenes – meghatározott számú leckék illetve előrehaladás után is -, másik pozitívuma pedig, hogy dekoratív és kifejezetten szórakoztató; működési elvét úgy dolgozták ki, hogy siker esetén valóban jutalomnak érezze az előrehaladást a felhasználó. Az élmény sokkal inkább játékos, semmint monoton vagy kötelezettségszerű, ezzel is motiválva a tanulásra. Egyike azon kevés applikációnak, amely magyar nyelvű, tehát a használathoz nem feltétlenül szükséges előzetes tudás.
 
2, Rossetta Stone
A Rossetta Stone-ért felelő cég 1992 óta létezik, akik tehát több, mint két évtizede igyekeznek megreformálni a nyelvtanulást és a nyelvoktatást különböző, magas színvonalú programjaikkal és csomagjaikkal. Mobil applikációjukon keresztül 30 nyelv tanulására és gyakorlására van lehetőség, a felhőalapú működésnek köszönhetően pedig akár több eszközünkön egyszerre is haladhatunk az alkalmazásban, az adatok és az eredmények nem fognak elveszni.
 
3, FluentU
A FluentU is igyekszik a korszerűbb, ember közelibb és aktuális oldaláról megragadni a nyelvtanulást, segítségével ugyanis létező internetes videókkal, filmrészletekkel, szórakoztató tartalmakkal gyakorolhatunk. A hozzá tartozó leckék, például a szókincsbővítő feladatok kontextussal és magyarázattal együtt jutnak el a felhasználóhoz, aki így valóban élő, hasznosítható nyelvtudást kap kézhez.
 
4, Memrise
A Memrise egy egynyelvű alkalmazás, ami azt jelenti, hogy bizonyos szintű nyelvismeretre már szükség van a használatához – ez azonban jót is jelent, hiszen ilyenformán rá vagyunk kényszerítve az adott nyelv gyakorlására, nem tudjuk a magyar nyelvű információkon keresztül lecsökkenteni, vagy kikerülni. A Memrise (nagyrészt felhasználók által feltöltött) kurzusokat ajánl fel nyelvekre illetve szintekre, valamint a kurzusok anyagaira lebontva – immáron több, mint háromszázezer(!) modul közül válogathatunk.
 
5, OpenLanguage
Az OpenLanguage egy klasszikusabb, a tankönyvekre és a hagyományos nyelvtanítási módszerekre hasonlító alkalmazás, amelyben az igénybevett leckék számával arányosan kell fizetni a használatért. Tartalmaz beszélt és írott nyelvre építő gyakorlatokat is, valamint webes felülete segítségével akár saját nyelvtanárunk is ellenőrizheti a kitöltött-elvégzett feladatokat.
 
6, Grammar Up
A Grammar Up egy kompaktabb, feleletválasztó jellegű alkalmazás, amely ebből kifolyólag gyorsan és egyszerűen használható, ráadásul részint az üzleti angol elemeire épít, ezért különösen hasznos lehet azok számára, akik ezt a nyelvi szintet igyekeznek elsajátítani, esetleg szakmai nyelvvizsgára készülnek.
 
7, SpeakingPal
A SpeakingPal egy másik oldaláról közelíti meg az eddigiekhez képest a nyelvtanulás fogalmát, hiszen lexikális és nyelvtani tudás helyett inkább a szóbeli kompetenciákra összpontosít – beszédfelismerő programja segítségével fejleszthetjük kiejtésünket, intonációnkat, a beszélt nyelvhasználat-beli magabiztosságunkat. Akár kombinálhatjuk egy másik, inkább az írott nyelvre fókuszáló alkalmazással.
 
8, Busuu
A Busuu-nak sincsen magyar nyelvű felülete, így tehát a nulláról vele sem lehet kezdeni a nyelvtanulás kalandjait, de voltaképpen az összes felsorolt alkalmazást inkább kiegészítő, segítő és motiváló jelleggel ajánljuk. A Busuu régi motorosnak számít, hiszen webes felülete a mobilapplikáció megszületése előtt már régóta elérhető volt. Színvonalas kurzusai mellett nagy előnye, hogy egyfajta szociális hálóként is működik, hiszen segítségével kapcsolatba kerülhetünk „tanulótársainkkal” vagy akár anyanyelvi beszélőkkel a világ bármely pontjáról, akik segíthetnek a gyakorlásban és a nyelvfejlesztésben. 
 
9, Thinkinvisble
A Thinkinvisible alkalmazást magyaroknak köszönhetjük, akik tulajdonképpen logikai illetve szórakoztató játéknak szánták a programot, de remek kiegészítő, az élvezetes tanulás eszköze lehet a szép és igényes applikáció. Tulajdonképpen arra épül, hogy képrészletekből, sziluettekből illetve optikai illúziókból kell kitalálni egy adott szót – például angol nyelven.
 
10, Drops
A Drops alkalmazásért ugyanaz a csapat felel, mint az előbb említett Thinkinvisible-ért, illetve a Learninvisible-ért is: a fejlesztőgárda ezen vállalkozása arra épít, hogy naponta csak 5 percet töltsünk nyelvtanulással. Hihetetlennek hangzik, de a módszer népszerű és nagyszerű egy új nyelvvel való megismerkedéshez: az 5 perces játékos, vizuális gyakorlatokon keresztül gyorsan és élvezetesen sajátíthatunk el szavakat, nyelvi elemeket.
 
Remélem, szerepelt a felsorolásban olyan alkalmazás, amely el fogja nyerni a tetszésedet, és valóban hozzásegít a gyorsabb, hatékonyabb, játékosabb nyelvtanuláshoz. Sok sikert!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ez a bejegyzés az angol nyelvtanfolyam témakörhöz tartozik.
 
 
2015. december 21.