v
i
s
s
z
a
h
í
v
á
s
t

k
é
r
e
k
×

Angol, Német Nyelvtanítás Székesfehérváron – kockázatmentes próbatanfolyammal.
Írd meg a saját órarendedet és tanulj a saját tempódban!

Tanultál már angolt vagy németet? Díjmentesen felmérjük a tudásszinted.
Még nem tanultál angolul vagy németül?
Próbálj ki minket kockázatmentesen- 3 hét, 16 nyelvóra- 100%-os pénzvisszafizetési garanciával!
Érdekelnek a részletek? Akkor töltsd ki az alábbi mezőket és 24 órán belül visszahívunk.

Válaszd ki, mire van szükséged:
 
Neved:
 
Telefonszámod:
 
(A *-gal megjelölt mezők kitöltése kötelező!)

Blog

Angol, német nyelvtanfolyam külföldön, segítek dönteni

A külföldi nyelvtanfolyamoknak utolérhetetlen előnyei vannak. Így az angol és német nyelvet anyanyelvi környezetben sajátíthatod el, ráadásul a tanulás mellett fontos kulturális élményekkel is gazdagodhatsz.
Ki ne szeretne egy varázslatos országban eltölteni néhány emlékezetes hetet, akár hónapot, főleg, ha még tanulhat is közben? Sokan azonban nem tudják, mikor és hogyan, de legfőképpen hol érdemes belevágni a kalandba. A bejegyzésem segít tisztábban látni, és elegendő információt adhat a döntéshez, olvass hát tovább.
 A külföldre szervezett nyelvtanfolyamok fantasztikus lehetőségnek bizonyulnak, hiszen az adottságoknak és a környezetnek köszönhetően akár ugrásszerűen is segíthetik fejleszteni a nyelvtudásodat. Arról nem is beszélve, hogy az idegen kultúrával való érintkezés során egyedülálló tapasztalatokkal gazdagodhatsz, főként, ha mindezen felül még különböző országok szülöttjeivel tanulsz is együtt. Na de mégis, mikor, milyen nyelvtudással érdemes ebbe az egészbe belevágni?
 
Döntés előtt érdemes tudnod, hogy egy alapfokú nyelvtudás megszerzése mindenképpen szükséges, mielőtt nekiindulnál a Nagy Útnak, hiszen arra nem érdemes számítanod, hogy a teljesen idegen környezetben elboldogulsz majd az anyanyelveden. Ha úgy érzed, nem okoz gondot a mindennapi élethez tartozó kommunikáció angol vagy német nyelven, elkezdhetsz gondolkodni a lehetőségeken. (Jó tanács, nem árt felfrissítened a nyelvtant sem, hiszen kicsi a valószínűsége, hogy minden nyelvtani szabályt újra elmagyaráznak majd neked).
Igaz, a két tannyelvű iskolák is bedobják diákjaikat a „mélyvízbe”, vagyis adott esetben úgy nélkülözik a magyar nyelvet az első órától kezdve, hogy a hallgatóság egy szót sem beszél a tanított idegen nyelven. Ez az intenzív nyelvtanulás fantasztikus módja. Viszont nem szabad figyelmen kívül hagyni azt a tényt sem, hogy egy itthoni két tannyelvű oktatás keretében tanuló, nincs rákényszerülve arra, hogy az iskolán kívül ne a magyart használja.
 
Egyes külföldi nyelviskolákban arra is lehetőség nyílik, hogy egészen kis kortól, akár 8-9 éves gyerekeket is beírathassanak nyelvtanfolyamokra. Ennek létezik egy barátságosabb módja, a nyári nyelvi táborok, ahol a feladatok és az oktatás mellett a szórakozás és a kapcsolatteremtés, szocializálódás is fontos szerephez jut. Azt talán nem is szükséges kihangsúlyoznom, hogy minél előbb kezdődik meg az intenzív nyelvtanulási folyamat, annál jobb, hiszen gyermekkorban összehasonlíthatatlanul fogékonyabb a tanuló a nyelvelsajátításra. Nézz körül ezen a honlapon, több országban kínálnak angol nyelvi táborokat: goo.gl/45jbXX
Ezen az oldalon pedig németországi, német nyelvi táborokra vonatkozó lehetőségeket találsz: goo.gl/igVs1M
A szállásokról is pár szóban. Jellemzően a nyelvi táborok ideje alatt a résztvevő fiatalokat kollégiumokban szállásolják el, vagy vendéglátó családoknál kapnak szobát. Mindkét szálláson rá vagy kényszerítve az idegen nyelv használatára.
 
Az angol nyelvet tanuló felnőttek körében legkedveltebb úti célok között továbbra is ott szerepel Anglia, de például Ausztrália is egyre népszerűbb – a távoli földrajzi elhelyezkedése ellenére. Nem szabad figyelmen kívül hagyni Máltát sem, ott is kiváló iskolák és nyelvtanulási lehetőségek vannak. Ha szeretnéd összekötni a kellemest a hasznossal, ráadásul szereted a nyüzsgő, mediterrán életet, Máltán a helyed. Természetesen van lehetőség akár Kanadába, akár az USA-ba kiutazni nyelvtanfolyamra. Kanadában főleg Torontó és Montreal közkedvelt, míg az USA városai közül New York, Los Angeles és Boston a legfelkapottabbak.
 
Német nyelvterületen München, Frankfurt és Düsseldorf kedvelt úti célok, de minden nagyobb városban találhatunk nyelviskolákat, akik külföldieknek szerveznek nyelvtanfolyamokat. 
 
Minden esetben érdemes döntés előtt alaposan letisztáznod, mi van a nyelvtanfolyam árában. Jellemzően a díjakba belekalkulálják a szállás és ellátás költségét, több helyen a szabadidős programokat is, de a meglepetések elkerülése végett ezt ellenőrizzed.
 
Nem győzöm hangsúlyozni, mennyire speciális és hasznos lehetőség mindez: a hagyományos nyelvoktatással nem is szeretném egy viszonyrendszerben említeni. Az egyik nagy különbség ebben az esetben az anyanyelvünk használatának kizárása. Ráadásul egy teljesen más gondolkodásmód és világszemlélet mentén tanítanak majd – amely a tanult nyelvben is inherensen benne foglaltatik, így sokkal közelebb kerülsz egy autentikus nyelvtudáshoz, amely akár meg is közelítheti az ottani anyanyelvi beszélők szintjét.
 Ha a terveid között szerepel, hogy a távoli jövőben külföldi munkavállalásra adod a fejed, egy ilyen tanfolyam nemcsak nyelvi kompetenciáid azon belül a beszédértésed és beszédkészséged fejlesztése érdekében bizonyulhat fontosnak, de remek ugródeszka is lehet a későbbi kint töltött évekhez – akár ugyanabban az országban próbálkozz, akár másutt.
 
Ha megjött a kedved a külföldi nyelvtanuláshoz, keresd fel az alábbi oldalak valamelyikét!
 
Addig is míg döntésre jutsz, hogy belevágsz, Sok sikert kívánok!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ez a bejegyzés a nyelvtanfolyam témakörhöz tartozik.
2015. október 15.