Nyelviskola avatónk összefoglalója

Szeptember 18-án új helyünkön, a Deák Ferenc utca 13.-ban megtartottuk a nyelviskola avató rendezvényünket. Vendégelőadónk Rakonczay Gábor volt, aki egy igazi inspiráló személy. Nemcsak a nyelvtanuláshoz adott motivációt, hanem magához az élet megéléséhez, valamint céljaink eléréséhez is.  Gáborral a rendezvény előtt készült egy interjú, amit a blogunkon korábban már megosztottunk, érdemes ide kattintva elolvasni azt is: goo.gl/kqOpzI
 
Rakonczay Gábor kétszeres guinness világrekorder óceáni evezős és vitorlázó. Többször átkelt a szárazföldről végtelennek tűnő, félelmetes óceánon. Többek között elnyerte az amerikai „Év kalandja” díjat, kiváló és hiteles célmegvalósítással kapcsolatos előadásokat tart egyetemeken, sporteseményeken, céges tréningeken. Eddig öt országban, több mint ötvenezer embernek adta át tudását és tapasztalatait. További adatokat, érdekességeket és az útjain készített fényképeket találsz a honlapján: goo.gl/U3Q8ip 
 
Gábor az óceánon szerzett élményeit osztotta meg velünk másfél órában a Hello English Nyelviskola színvonalas, és mégis családias avató rendezvényén, ahol közel százan gyűltünk össze. Gábor mondanivalójának egyik lényeges eleme, ha érdemben és minőségben is teszünk a céljainkért, meg van bennünk a 100% magabiztosság, azok megvalósulhatnak és elérhetőek lesznek számunkra. Elmondása szerint senki sem születik úgy, hogy meg van a maximális magabiztosság. Ezt el kell érni. Nem mindegy, hogy a napi elfoglaltságok mellett a maradék időnket, hogyan használjuk ki. Mi sem bizonyítja ez jobban, mint az, hogy az óceáni evezős már gyerekkorában kitűzte maga elé azt a célt, hogy óceánátkelő hajós lesz. Olyan mértékben megvalósította ezt, hogy egyedül is megküzdött vele és az elemekkel.
 
Egy alkalommal Fa Nándor által rendelkezésére bocsátott, speciális, óceánra tervezett kenuval indult útnak. A kenu az út során, 2200 kilométer megtételét követően felborult a nyílt óceánon tomboló viharban. A víz betört a pici kabinba a szellőzőnyíláson keresztül és mindössze nyolc perce volt a cselekvésre, mielőtt az öt kilométeres mélység felé elindult volna a feledésbe.
Ember feletti küzdelemmel és kitartással képes volt végzetes helyzetből kimenekülni és túlélni.  Felszerelésének nagy része, közte a külvilággal összeköttetést biztosító műholdas telefon tönkre ment, élelmiszer készlete pedig a sós víz hatására romlásnak indult. Útját ilyen nehézségek ellenére is végigcsinálta, pedig a borulást követően még negyvennégy napra volt szükség, hogy elérje a célkikötőt. Teljes elzártságban és magárautaltságban telt a negyvennégy nap.
 
Ez alatt az idő alatt volt bőven lehetősége szembe nézni azzal, hogy az élete véges, akárcsak mindenki másnak. De bizonyítást nyert az is, hogy soha sincs késő cselekedni, hisz nincs lehetetlen helyzet, minden csak rajtunk múlik. Mindig van még egy lehetőség.  
 
Rendezvényünkön nemcsak a vendégelőadónk biztosította a magas színvonalat, hanem a résztvevőket teljes büfé ellátással szolgáltuk ki. A hangulatot pedig nyelvtanáraink alapozták meg, a hét tanteremben tartott különböző játékos feladatokkal, vetélkedőkkel. Összességében emlékezetes megnyitón vagyunk túl, amire a résztvevők is kizárólag pozitív visszajelzéseket adtak.  Az útókor számára rengeteg fotót készítettünk, aminek egy része megtekinthető a Pinterest oldalunkon ide kattintva: goo.gl/nfwqWD
 
Ebben a bejegyzésben felhasználtam a Nyelviskola Avatónkról készült cikk tartalmát is, ami a Fejér megyei Szuper Infóban jelent meg. 
 
Sok sikert!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ez a bejegyzés a Hello English Nyelviskola témakörhöz tartozik.

Angol, Német Nyelvtanítás Székesfehérváron – kockázatmentes próbatanfolyammal.

Írd meg a saját órarendedet és tanulj a saját tempódban!

Tanultál már angolt vagy németet?

Díjmentesen felmérjük a tudásszinted.

Még nem tanultál angolul vagy németül?

Próbálj ki minket kockázatmentesen- 3 hét, 16 nyelvóra- 100%-os pénzvisszafizetési garanciával!

Érdekelnek a részletek? Akkor töltsd ki az alábbi mezőket és 24 órán belül visszahívunk.

Tesztelj minket online próbatanfolyamunkon!

Töltsd ki az alábbi űrlapot, és munkanapokon 24 órán belül visszahívunk téged, hogy megbeszéljünk egy neked megfelelő időpontot.