v
i
s
s
z
a
h
í
v
á
s
t

k
é
r
e
k
×

Angol, Német Nyelvtanítás Székesfehérváron – kockázatmentes próbatanfolyammal.
Írd meg a saját órarendedet és tanulj a saját tempódban!

Tanultál már angolt vagy németet? Díjmentesen felmérjük a tudásszinted.
Még nem tanultál angolul vagy németül?
Próbálj ki minket kockázatmentesen- 3 hét, 16 nyelvóra- 100%-os pénzvisszafizetési garanciával!
Érdekelnek a részletek? Akkor töltsd ki az alábbi mezőket és 24 órán belül visszahívunk.

Válaszd ki, mire van szükséged:
 
Neved:
 
Telefonszámod:
 
(A *-gal megjelölt mezők kitöltése kötelező!)

Blog

5 nagyszerű filmjelenet, amelyek segítenek javítani az angolod

Az emberek tekintélyes hányada kedveli a mozifilmeket, arról pedig sokszor, sokféle formában olvashattál már internet-szerte, hogy miért előnyös, ha az eredeti nyelvű változatukat választod. 
A mostani bejegyzésben 5 olyan jól ismert, nagyszerűen megírt és kiválóan eljátszott filmjelenetet mutatok neked, amelyek nemcsak kivételes minőségűek, de a maguk módján az angoltudást is gyarapítják, színesítik. 
 Filmnézéssel nyelvet fejleszteni nem annyira munka és erőfeszítés, mint inkább öröm és izgalom: ahogy az állandósult szókapcsolat mondja, a kellemes és a hasznos párosítása. Igaz, hogy előre megírt dialógusokról (vagy monológokról) beszélünk ebben az esetben, ám általános értelemben véve természetes, mégis változatos nyelvvel találkozhatunk az angol nyelvű mozgóképes alkotásokon. Ezúttal 5 jelenetet válogattam össze, ezek pedig nemcsak kivételesen erős, emlékezetes képkockák, de nyelvileg is fontos, hasznos teljesítmények.
 
1, A diktátor – The Great Dictator (1940) 
(nézd meg ide kattintva: goo.gl/og7blo)
 
Charlie Chaplin máig is sokat emlegetett, nagy port kavart történelmi szatírájának híres monológja nem csak, hogy gazdag nyelvezettel bír, de értékes üzenetet és fontos elveket közvetít mindenki számára – egy olyan univerzális üzenetet, amely a film elkészítése óta eltelt 76 év alatt mit sem vesztett aktualitásából.
 
2, Mátrix: Újratöltve – The Matrix Reloaded (2003)
(nézd meg ide kattintva: goo.gl/pZ0soq )
 
A kultikus sci-fi trilógia második fejezetének ebben a jelenetében a Mátrix készítője, gyakorlatilag programozója, az Építész osztja meg Neóval, hogyan lehetséges az, hogy ő lehetett a kiválasztott, illetve hogy a helyzet egyáltalán nem annyira rózsás (már ha annak tűnik), sőt, valójában, amit a trilógiában látunk, az már a sokadszori „ismétlése” a történteknek… Bonyolult, ugye? De annál élvezetesebb, és a szókincsednek is jót tesz! (Persze azt is kiválóan bemutatja, hogy a bonyolultság ritkán szolgálja egy probléma hatékony felvázolását.)
 
3, Holt költők társasága – Dead Poets’ Society (1989) 
( nézd meg ide kattintva: goo.gl/91zRkw )
 
Az 1989-es klasszikusnak több jelenete is van, amelyek nyelvi érdekességük (például az idézett versszövegek által is gazdagítva) mellett elgondolkodtató üzeneteket is hordoz. Ilyen ez a részlet is, amelyben a Robin Williams által alakított, a konvenciókhoz kevéssé alkalmazkodó tanár az élet fontosságára, a lehetőségek megragadására hívja fel diákjai figyelmét.
 
4, A cápa – Jaws (1975)
(nézd meg ide kattintva: goo.gl/dObe6E )
 
A valaha volt egyik legjobb akciófilmnek tartott moziban a főszereplő cápavadász, Quint arról mesél, milyen hátborzongató és tragikus tapasztalatai voltak a második világháborúban a hatalmas tengeri ragadozókkal. Az élményhez rengeteget ad a Quintet megformáló Robert Shaw lebilincselő játéka, amely a filmben uralkodó feszültséget és félelemérzetet tovább emeli.
 
 
5, V mint Vérbosszú – V for Vendetta (2005)  
(nézd meg ide kattintva: goo.gl/15fwZt )
 
Ebben a modern disztópiában a Hugo Weaving alakította névtelen és arctalan lázadó, V bármely megszólalását ki lehetne emelni, hiszen különleges, kissé emelkedett beszédmódja egészen érdekes alapanyag lehet. Bemutatkozó jelenetében nemcsak titokzatosságát teremti meg a nézők előtt, de az ezernyi emelkedett stílusú kifejezéssel, a rengeteg alliteráló szóval sok örömöt (és fejtörést!) szerez a nyelvtanulóknak is.
 
A lista természetesen folytatható, szerencsére számos színvonalas és gazdag nyelvű monológ és párbeszéd található a közönségfilmekben, amelyek jól jöhetnek a lelkes nyelvtanulóknak, és persze maradandó élménnyel is megajándékoznak (gondoljunk például a Ponyvaregény, a Keresztapa-sorozat, vagy a Remény rabjai mára ikonikussá vált jeleneteire).
 
 
Bízom benne, hogy a fenti rövid listával segíthettem abban, hogy ne csak eredményes, de élvezetes is legyen számodra a nyelvtanulás!
Sok sikert!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ez a bejegyzés az angol nyelvtanfolyam témakörhöz tartozik.
2016. június 27.