v
i
s
s
z
a
h
í
v
á
s
t

k
é
r
e
k
×

Angol, Német Nyelvtanítás Székesfehérváron – kockázatmentes próbatanfolyammal.
Írd meg a saját órarendedet és tanulj a saját tempódban!

Tanultál már angolt vagy németet? Díjmentesen felmérjük a tudásszinted.
Még nem tanultál angolul vagy németül?
Próbálj ki minket kockázatmentesen- 3 hét, 16 nyelvóra- 100%-os pénzvisszafizetési garanciával!
Érdekelnek a részletek? Akkor töltsd ki az alábbi mezőket és 24 órán belül visszahívunk.

Válaszd ki, mire van szükséged:
 
Neved:
 
Telefonszámod:
 
(A *-gal megjelölt mezők kitöltése kötelező!)

Blog

10 német nyelvi alkalmazás az okostelefonodra

Rengetegen kritizálják napjaink vívmányait és életmódját abbéli félelmükben, hogy a számtalan informatikai és technológiai újítás eltávolítja az embereket egymástól, sőt a tudás elsikkadásához, elbutuláshoz is vezetnek.
Szerencsére ennek éppen az ellenkezője látszik beigazolódni, hiszen eddig soha nem látott mennyiségben és egyszerűséggel lehetséges hozzájutni mindenféle tananyaghoz, képzéshez és segédlethez. Ha folyton a telefonodon lógsz, és még nyelveket is tanulsz, ez a cikk neked szól.
 Most 10 német nyelvű mobil appot mutatok, amit jól tudsz használni a hétköznapokban. 
 
1. DeutschAkademie
 
A DeutschAkademie applikációja A1-es szinttől C2-es szintig trenírozza a felhasználókat, rengetegféle gyakorlattal és tetemes méretű szókincsmennyiséggel nyújtva támaszt a németül tanulóknak. A program fórumán ráadásul tanárok segítségét is kérheted, ha kérdésed van, esetleg nem vagy biztos a megoldásaidban.
 
2. Memrise
 
A Memrise mind a nyelvtanuló alkalmazások, mind pedig általános értelemben véve a mobilalkalmazások között is speciális, hiszen meglehetősen sajátos, az ismétlődő memorizálásra épülő rendszere és szerencsére szórakoztató felülete van. A Duolingóhoz hasonlóan ebben is pontokkal jutalmaznak a helyes válaszért, elősegítve azt, hogy ne teherként vagy kötelességként tekints a gyakorlásra, és persze motiváljon téged a folytatásban. A program különleges lehetőségei révén akár barátokra is szert tehetsz a többi nyelvtanuló közül.
 
3. Learn German
 
A Learn German egy összetett nyelvtanuló alkalmazás, amelynek ráadásul kedves, sőt kifejezetten aranyos a felülete (ezzel is megkönnyítve a dolgod). Előnye, hogy a kiejtést is segít gyakorolni, mivel összevetheted benne a saját kiejtésed egy anyanyelvi beszélőével.
 
4. Babbel
 
Ha a letisztultabb, professzionálisabb megjelenést és kivitelt kedveled inkább az applikációk terén, a Babbel neked való – de persze elsősorban a belbecs a fontos, nem pedig a külcsín, a Babbel szerencsére ebben a tekintetben is nagyszerűen teljesít. Nem számít, hogy most kezded-e a németet, esetleg már több éves tapasztalatod van – a Babbellel nyelvi szinttől függetlenül fejlődhetsz.
 
5. Vokabeltrainer
 
A világhírű németországi kulturális intézmény, a Goethe Institut saját alkalmazásának segítségével könnyedén bővítheted szókincsedet – csak töltsd le a programban használható szószedeteket!
 
6. Anki
 
A több milliós letöltési számmal rendelkező Anki a vizuális memóriát megdolgoztatva, úgynevezett kártyamódszerrel segít hozzá az általad választott nyelv (jelen esetben a német) gyakorlásához. Sőt nemcsak nyelvtudásod tökéletesítéséhez használhatod: megannyi más tudományágban vagy témakörben gazdagodhatsz az Anki révén új ismeretekkel.
 
7. FluentU
 
Ha nem kedveled a sok esetben sterilnek ható, kevésbé életszerű, mesterséges tankönyvi vagy oktatóvideós témákat. a FluentU sok örömet szerezhet neked: az applikációban ugyanis létező internetes videók válnak nyelvi gyakorlatokká, vagyis ezek köré a videó anyagok köré készítenek folyamatosan feladatokat, kérdéssorokat. Így garantált, hogy valós és úgymond élő anyagból tanulsz!
 
8. Slow German
 
A Slow German egy nagyszerű mankó azok számára, akiknek egyelőre nehézséget jelent a német beszédértés: az alkalmazásban ugyanis az átlagosnál lassabb tempóban elhangzó podcasteket és beszélgetéseket hallgathat a felhasználó, amelyeknek aztán le is töltheti a leiratát a telefonjára, ha szükségét érzi.
 
9. A Der Spiegel mobilapplikációja
 
Elrejtettünk egy kakukktojást is a listában, hiszen ebben az esetben a legkevésbé sem klasszikus nyelvtanuló alkalmazásról beszélünk; jól ismert tény azonban, hogy az anyanyelvi anyagok fogyasztásánál nincs jobb lehetőség a nyelvhasználatra történő ráhangolódásra, a nyelven való elmélyülésre. Böngészd Európa egyik legnagyobb újságját a mobilodon!
 
10. Duolingo
 
Végezetül nem hagyhatjuk ki a felsorolásból a Dulingót sem, ami a világon talán a legtöbb embert vonzza és foglalkoztatja a nyelvtanuló programok közül. Nem csoda, hiszen játékos külseje mellett nagyon fontos tulajdonsága, hogy fokozatosan „tanítja” a felhasználóját, megannyi kisebb szintre és mérföldkőre bontva az előrehaladást. A sikerélmény rettenetesen fontos, ezt pedig a Duolingo igyekszik megadni.
 
Bízom benne, hogy a felsorolásban szerepelnek olyan applikációk, amelyeket nemsokára te is letöltesz a mobiltelefonodra.
Sok sikert!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ez a bejegyzés a német nyelvtanfolyam témakörhöz tartozik.
2016. május 17.