v
i
s
s
z
a
h
í
v
á
s
t

k
é
r
e
k
×

Angol, Német Nyelvtanítás Székesfehérváron – kockázatmentes próbatanfolyammal.
Írd meg a saját órarendedet és tanulj a saját tempódban!

Tanultál már angolt vagy németet? Díjmentesen felmérjük a tudásszinted.
Még nem tanultál angolul vagy németül?
Próbálj ki minket kockázatmentesen- 3 hét, 16 nyelvóra- 100%-os pénzvisszafizetési garanciával!
Érdekelnek a részletek? Akkor töltsd ki az alábbi mezőket és 24 órán belül visszahívunk.

Válaszd ki, mire van szükséged:
 
Neved:
 
Telefonszámod:
 
(A *-gal megjelölt mezők kitöltése kötelező!)

Blog

Hat szempont, amit egy nyelviskolánál figyelembe kell venned döntés előtt

Azt gondolhatnád, nyelviskolát választani egyszerű – csak tájékozódsz az elsajátítható nyelvekről, a képzés árairól, esetleg figyelembe veszed, hogy a létesítmény mennyire messze van az otthonodtól, és meg is van a döntés! 
Sajnos vagy szerencsére, ez a kérdés mégsem ilyen zökkenőmentes, és sokkal több szempontot kell figyelembe venned mérlegeléskor, mint azt a legtöbben gondolnák. De pontosan mit is?
Ha a nyelviskola kiválasztására kerül a sor, a döntést megfontolt mérlegelés kell megelőzze. Egész egyszerűen azért, mert a későbbi nyelvtudásod, és – amennyiben kifejezetten nyelvvizsgára tanulsz – vizsgateljesítményed múlhat az ott nyújtott képzés és oktatás színvonalán, minőségén. Ez pedig igen nagy tét, tehát a választás igen nagy felelősség is egyben. Melyek azok a szempontok, amelyeket feltétlenül figyelembe kell venned ilyenkor?
 
1, Nyelvi szintek, a képzések típusa
 
Amikor ezt a döntést készülsz meghozni, számodra elsősorban az a legfontosabb, hogy neked, személyre szabottan mit tud nyújtani az adott intézmény. Van-e olyan szint vagy képzési forma, amely számodra megfelelő, amely az előzetes információk alapján valóban felvértezhet téged a szükséges nyelvtudással, és amely illeszkedik is a lehetőségekhez mérten eddigi nyelvtudásodhoz és képességeidhez? Jó esetben, ha nem teljesen kezdőként indulsz el a nyelvtanulás útján, akkor az adott nyelviskolákban fel is mérik a tudásod. A kapott eredmény szintjéhez igazodó képzésre van lehetőséged? Ezt a pontot nem szabad elhanyagolnod, mert ha túl alacsony szintre sorolnak be, az ismétlés fontossága ellenére is időt vesztegetsz. Viszont, ha túl magas tudásszinthez kell igazodnod, nem fognak elkerülni a kudarcok.  
 
2, A tanárok – anyanyelvi tanár
 
Ez az egyik olyan aspektus, amellyel kapcsolatban talán a legnehezebb tájékozódni – persze, rá lehet keresni az adott tanár nevére az interneten, vagy akár személyesen is lehetséges vele konzultálni, ebből azonban nem biztos, hogy kiderül, jó pedagógus-e az illető, jó tanárok-e az adott nyelviskola munkatársai. Ha egy nyelviskolát felkeresve nem kapsz kielégítő tájékoztatást a nyelvtanárokra vonatkozóan, kezdj el gyanakodni. Merj erre vonatkozóan is kérdezni és informálódj róluk annyira, amennyire csak lehet! A legcélszerűbb, ha van rá lehetőség, vegyél igénybe próbaórát. A próbaóra után beszélgess el az órát tartó tanárral, nála fogsz-e tanulni? A Hello English próbatanfolyama 16 nyelvórára ad lehetőséget, így nemcsak az iskola működését, hanem a nyelvtanárokat is elég jól meg ismerheted. A próbatanfolyam végére tudni fogod milyen támogatásra és milyen szintű nyelvoktatásra számíthatsz, így megalapozott döntést hozhatsz. Ha úgy érzed, nem a Hello English számodra a megfelelő, élhetsz a próbatanfolyamunkra adott 100%-os pénz visszafizetési garanciánkkal. Az anyanyelvi tanár jelenléte nélkülözhetetlen, hiszen elsődlegesen szerzett nyelvtudásával segít a minél autentikusabb nyelvelsajátításban, kiejtésben, speciális kifejezések használatában. 
 
3, Tanfolyam és nyelvvizsga felkészítés egyben
 
A praktikum jegyében érdemes lehet olyan nyelviskolát választanod, amely a vizsgára felkészülést is lehetővé teszi – így könnyen előfordulhat, hogy saját, de legalábbis általad ismert tanárok készítenek fel majd, ez pedig jelentősen csökkentheti a stressz és az idegesség mértékét, valamint a segítségükkel könnyebben juthatsz hozzá a szükséges információkhoz is.
 
4. A használt források és eszközök
 
Nem árt arról is tájékozódnod, hogy az adott nyelviskolában milyen „alapanyagokból” dolgoznak, vagyis milyen tankönyveket, segédanyagokat és milyen esetleges speciális metódusokat alkalmaznak. A tankönyv típusa, az órák menete vagy az egyedi módszertan erős, nyomós érvek lehetnek az iskola kiválasztása mellett.
 
5, Árak és költségek
 
A legtöbbünknek minden apró forint számít, így teljesen természetes, ha a tanfolyam ára és járulékos költségeinek mértéke is szerepet játszik a döntésedben. Érthető, ha a kedvezőbb áru opció felé húz a szíved, de arra mindig ügyelj, hogy a tanítás és a szolgáltatás minőségével kapcsolatban sose köss kompromisszumokat. Azon felül, hogy mennyi lesz a költség, érdemes azt is figyelembe venned, milyen ütemezésben kell mindezt kifizetned.
 
6, A tanítás menete, csoportlétszámok
 
A beosztott csoportok létszáma is egy rendkívül fontos tényező, hiszen ahhoz még a nyelviskolát sem kell ismernie senkinek, hogy belássa, nem ugyanolyan tapasztalattal és élményekkel távozik az óráról az, aki 12 fővel volt egy csoportban, vagy aki 8 másik társával tanult együtt. Értelemszerűen a kisebb csoportlétszám a kedvezőbb, hiszen így koncentráltabb figyelem és több idő juthat az órákon minden egyes tanulóra.
 
Remélem, a fent felsorolt néhány pont részletezésével segíthettem abban, hogy a hozzád leginkább illő nyelviskolát válaszd – és bízom benne, hogy a Hello English próbatanfolyamát igénybe veszed, hogy bizonyítani tudjuk, képesek vagyunk segíteni neked is!
Sok sikert!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ez a bejegyzés a nyelviskola témakörhöz tartozik.
2016. április 17.