Business English, avagy mikor iratkozz be üzleti angol nyelvtanfolyamra

A szakmai, illetve üzleti nyelvtanfolyamok abban az esetben is igen hasznosak, ha úgy érezzük, biztos az általános nyelvtudásunk az adott nyelvből.  Az üzleti angolban például számos olyan szókincsbeli és nyelvhasználati sajátosság van jelen, amelyeknek az elsajátítását a „hagyományos” nyelvoktatás vagy nyelvtanfolyamok nem garantálják.
 
 Manapság, amikor egyre többen választják a kereskedelmi, pénzügyi, illetve marketinges szakmákat, egyre nagyobb igény mutatkozik az idegen nyelvek üzleti zsargonjának, rétegének elsajátítására. Mivel az angol nyelv továbbra is vezet a világ nyelveinek „piacán”, értelemszerűen ebből szeretnének a legtöbben üzleti tanfolyamon részt venni. Mikor és kiknek ideális ez a lehetőség?
 
Pályakezdőknek
Ha éppen befejezted a tanulmányaidat, legyen az egyetemi, főiskolai, esetleg szakirányú képzés, és arra készülsz, hogy belevesd magad a munkaerőpiac sűrűjébe, remek lehetőség javítani az esélyeidet egy nyelvtanfolyam elvégzésével. Főként, ha olyan területen szeretnél elhelyezkedni, ahol ez a tudás kifejezetten hasznosítható – még inkább, ha elvárás. Rengetegszer belefuthatsz abba az állításba, hogy minél fiatalabb valaki, annál könnyebben tanul nyelveket: így neked is érdemes minél hamarabb ezen a módon bővíteni a nyelvi eszköztáradat.
 
A szakmai fejlődés érdekében
Sokszor egy ilyen nyelvi képzés segíthet abban is, hogy többre vidd a munkahelyen, könnyebben végezd a feladatokat, vagy akár előrébb is lépj abban az esetben, ha már hosszabb ideje dolgozol ugyanabban a pozícióban. Lehet, hogy sokkal könnyebben veszed a segítségével az akadályokat a későbbiekben!
 
Munkahelyváltás idején
A döntés, hogy elhagyjuk eddigi munkahelyünket, és valami másba kezdjünk, már önmagában pokoli nehéz és súlyos lépés, ám vannak olyan élethelyzetek, amelyekben ez tűnik a legmegfelelőbbnek. Természetes, hogy az új munkahely keresésébe felkészültebben, rátermettebben igyekszel belevágni, így ilyenkor kiváló lehetőség egy újfajta tudásanyag megszerzése, illetve más, képesség- és készségfejlesztő, kompetencianövelő tanfolyamok, képzések elvégzése. Egy üzleti nyelvtanfolyam szintén nélkülözhetetlen akkor, ha egy másik munkahelyről, területről érkezve szeretnél elhelyezkedni az üzlet és a cégek, a versenyszféra világában.
 
Önálló vállalkozóknak
Lehet, hogy nem alkalmazásban dolgozol, hanem saját magad, vagy egy családtagoddal közösen, esetleg egy vállalkozótárssal együtt egyengeted a saját vállalkozásod és karriered, annál nagyobb szükséged lehet azonban a megfelelő minőségű nyelvtudás elsajátítására és nyelvi rétegek ismeretére. Hiszen nincs ott „egy kolléga, aki alkalmasabb a feladatra”, vagy egy kolléga, aki jobban tudja a nyelvet – kisvállalkozóként könnyen lehet, hogy minden tárgyalásért, megrendelésért te magad felelsz, ha pedig külföldi ügyfelekkel is rendelkezel, alapvető számodra az üzleti nyelv.
 
 Ha angolból van egy biztos, naprakész tudásod, minden bizonnyal nem okoz számodra gondot az üzleti nyelv megtanulása és elsajátítása sem, ami viszont rengeteget érhet majd a professzionális világban és a karriered szempontjából. Fontos, hogy csak meglévő tudásra érdemes ezt építened, ha megkopott, vagy passzív az angolod, első lépésben érdemes frissítened. Sokkal hatékonyabban tanulhatod meg az üzleti angolt, ha eszerint jársz el. Nem érdemes halogatni, vágj bele.
 Sok sikert!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ez a bejegyzés az angol nyelvtanfolyam témakörhöz tartozik.

Angol, Német Nyelvtanítás Székesfehérváron – kockázatmentes próbatanfolyammal.

Írd meg a saját órarendedet és tanulj a saját tempódban!

Tanultál már angolt vagy németet?

Díjmentesen felmérjük a tudásszinted.

Még nem tanultál angolul vagy németül?

Próbálj ki minket kockázatmentesen- 3 hét, 16 nyelvóra- 100%-os pénzvisszafizetési garanciával!

Érdekelnek a részletek? Akkor töltsd ki az alábbi mezőket és 24 órán belül visszahívunk.

Tesztelj minket online próbatanfolyamunkon!

Töltsd ki az alábbi űrlapot, és munkanapokon 24 órán belül visszahívunk téged, hogy megbeszéljünk egy neked megfelelő időpontot.