Egy Prezi Alaptréning margójára

Tegnap volt szerencsém részt venni a Prezi alap oktatásán. Régóta terveztem, hogy közelebbről is megismerjem a használatát, de mindig visszatartott a tény, hogy a képzéseket csak Budapesten tartották. Mielőtt rátérek a részletekre, megválaszolom a jogosan felmerülő kérdést. Hogyan is kapcsolódik ez a nyelvtanuláshoz és főleg egy nyelviskolához? 
 
Igazából az összefüggés kézenfekvő, A Prezi sikere az alapítók angol nyelvtudása nélkül közel sem jutott volna ilyen rövid idő alatt, ilyen szintre. Nem azt állítom, hogy a sikerük kulcsa a nyelvtudás, hisz ez csak egy fogaskerék a sok közül, de biztos vagyok benne, az angol,- mint világnyelv- nélkül, nem pörgött volna fel ennyire a gépezetük.  A Prezi jelenleg a világ startup vállalkozásainak ranglistáján a 11. helyet foglalja el. A Facebook oldalukat 312.920 fő követi, Twitteren 135.492 fős közösségnek twittelnek nap, mint nap. Az angol nyelven kívül ma többek között spanyol, német, portugál, francia, kínai nyelven is elérhető és használható. Ha a fenti számok nem lennének elég meggyőzők, tudd, hogy a Prezi jelenleg 50 MILLIÓ felhasználót szolgál ki, akik 160 MILLIÓNÁL TÖBB prezentációt készítettek eddig. Ha érdekel a világ ranglista első 100 helyezettje, ezen az oldalon megnézheted, sőt érdekes statisztikákon keresztül sokat meg is tudhatsz róluk: goo.gl/JRrtOs
 
Rajtuk keresztül szeretném felhívni a figyelmed, a nyelvtudás is szükséges a sikerhez, és magyar emberek is szerezhetnek nemzetközi elismertséget. Amikor nehezebben veszed a nyelvtanulás akadályait, vagy „szükséges rosszként” éled meg a helyzetet, jusson eszedbe az ő sikerük és tekints a nyelvtudásod fejlesztésére úgy, mint egy befektetésre a leendő sikeredbe.  Mi is ennek szellemében tanítunk a hét minden napján, hogy neked is beleférjen a nyelvtanfolyam az idődbe. 
 
Visszatérve a Prezi tréningre, mellém állt a szerencse, mert a „Prezi Magyarul Roadshow” rendezvénynek tegnap Veszprém adott otthont. A rendezvény programját és további helyszíneit itt találod: goo.gl/WgguXU
 
A Prezi magyarul csapata és egyben a tréning előadói a Prezi hivatalos magyarországi szakértői. Fiatal koruk ellenére lenyűgöző az a tudás és tapasztalat, amivel rendelkeznek, rengeteget tanultam tőlük, nem csak a Prezi használatáról, hanem olyan fontos területekről is, mint marketing, design, grafika, videó készítés. A program használata valójában egyszerű, ahogy Kovácsik Levente is megfogalmazta az előadásában, a Prezi egy csavarhúzó meg egy kalapács, míg a Powerpoint egy teljes szerszámos láda. Amitől igazából „nehéz” a használata, az az egyedi gondolkodásmódja. Másképpen tekint a prezentációkészítésre, mint feladatra. A mögötte álló filozófia köszön vissza benne, az alkotói szabadságnak adnak teret. Viszont az is igaz, hogy a szabadság egyben korlát is, mert másképpen kell gondolkodni és alkalmazni, mint a közismert Powerpoint-ot. Erről a sajátos gondolkodásmódról és felhasználói megközelítésről szólt a tréning. Amint ezeket az alapokat megértettem, élmény volt a program használata és engem is magával ragadt az alkotás szabadsága.
 
Csak ajánlani tudom, ismerkedj te is meg a programmal, diákként vagy tanárként a rendezvény ingyenes részén is részt tudsz venni. És itt futnak össze a szálak is, mostanra te is érted, miért tartottam fontosnak közelebbről is megismerni a benne rejlő lehetőségeket, hol és hogyan tudja használni egy nyelviskola a Prezit. Legvégül ismerkedj meg Árvai Péterrel, az egyik alapítóval, a linken egy riport részletet tekinthetsz meg a Youtube-on: goo.gl/yGl5Gr Jó szórakozást! 
 
 
 
 
 
Ez a bejegyzés a nyelviskola, nyelvtanfolyam témakörhöz tartozik.

Angol, Német Nyelvtanítás Székesfehérváron – kockázatmentes próbatanfolyammal.

Írd meg a saját órarendedet és tanulj a saját tempódban!

Tanultál már angolt vagy németet?

Díjmentesen felmérjük a tudásszinted.

Még nem tanultál angolul vagy németül?

Próbálj ki minket kockázatmentesen- 3 hét, 16 nyelvóra- 100%-os pénzvisszafizetési garanciával!

Érdekelnek a részletek? Akkor töltsd ki az alábbi mezőket és 24 órán belül visszahívunk.

Tesztelj minket online próbatanfolyamunkon!

Töltsd ki az alábbi űrlapot, és munkanapokon 24 órán belül visszahívunk téged, hogy megbeszéljünk egy neked megfelelő időpontot.