v
i
s
s
z
a
h
í
v
á
s
t

k
é
r
e
k
×

Angol, Német Nyelvtanítás Székesfehérváron – kockázatmentes próbatanfolyammal.
Írd meg a saját órarendedet és tanulj a saját tempódban!

Tanultál már angolt vagy németet? Díjmentesen felmérjük a tudásszinted.
Még nem tanultál angolul vagy németül?
Próbálj ki minket kockázatmentesen- 3 hét, 16 nyelvóra- 100%-os pénzvisszafizetési garanciával!
Érdekelnek a részletek? Akkor töltsd ki az alábbi mezőket és 24 órán belül visszahívunk.

Válaszd ki, mire van szükséged:
 
Neved:
 
Telefonszámod:
 
(A *-gal megjelölt mezők kitöltése kötelező!)

Blog

Papp István - cégvezető
Papp István
cégvezető
Életbe lépett a 503/2017. (XII. 29.) Korm. rendelet az első sikeres nyelvvizsga és az első emelt szintű idegen nyelvből tett érettségi vizsga díjához nyújtott támogatásról. A Rendelet elfogadott verziójában, több, korábban már kiszivárgott korlátozást módosítottak. Ezért lényegesnek tartottuk, hogy tájékoztassunk annak részleteiről.Hello English | Blog | Részletes tájékoztatás az
(A képen Nobilis Márton, az Új Nemzedék Nonprofit Kft. ügyvezetője beszélt a nyelvvizsga díjának visszatérítésére vonatkozó szabályokról. helyszín: TIT-TELC Nyelvvizsgaközpont)
Bővebben 
2018. január 17.
Megtakarítást jelenthet neked, ha 2018-ban kihasználod az ingyenes nyelvvizsga lehetőségét. Ehhez összeszedtük a jelenleg elérhető fontos információkat. 
Hello English | Blog | Ingyenes a nyelvvizsga 2018. januártól, válaszok a kérdéseidre.
Bővebben 
2017. október 24.
Épp a napokban beszélgettünk Annamarival, és szembesültünk azzal, hogy több, mint tíz éve foglalkozik a nyelviskola oktatásszervezésével. Ez alatt az időszak alatt rengeteg nyelvtanulásra vágyó felnőttel találkoztál és segítetted a haladásukat. Ez a rengeteg tapasztalat óriási érték, próbáljuk meg összeszedni a főbb pontjait egy interjú keretében.
Hello English | Blog | Hasznos tanácsok oktatásszervezőnktől nyelvtanuló felnőtteknek.
A megosztott információk másoknak is segítségükre lehet a tanulási folyamatuk során. 
 
Bővebben 
2017. augusztus 24.
Rendszeresen kapunk tanulóinktól véleményeket, visszajelzéseket. Ennek jó részét le is írják, illetve hozzájárulnak, hogy fel is használjuk akár itt a blogunkon.Hello English | Blog | Legfrissebb angol nyelvtanulói véleményünk.
Ezt a tanulói véleményt azért is rakjuk közzzé itt is, mert nem szokványos történet, "nem lövöm le a poént", inkább olvasásra ajánlom.
Bővebben 
2017. június 13.
Akár azonnali kezdéssel várunk nyelvtanárokat nyelviskoláinkba. Folyamatos, egész éves nyelvtanítást biztosítunk, ami hosszútávon is kiszámítható, biztonságos munkahelyet jelent kollégáinknak.
Hello English | Blog | ANGOL NYELVTANÁRT ÉS NÉMET NYELVTANÁRT KERESEK NYELVISKOLÁINKBA

A részletek a bejegyzés további részében olvashatók.

Bővebben 
2017. február 8.

Aki autóval közlekedik, és Nyelviskolánk közelében keres parkolóhelyet, figyeljen arra, hogy a Gyümölcs és Martinovits utcában november 1-től sajnos fizetni kell a parkolásért!

Hello English | Blog | Közérdekű, fizetőssé válik a parkolás a Gyümölcs és Martinovits utcában
Valószínűleg az első napokban nehezebb lesz helyet találni a közelünkben, ezzel számoljatok!
Bővebben 
2016. október 28.
Érdemes megtanulnod különböző angol szófordulatokat, kifejezéseket. Meg kell találnod a hangsúlyt, ami beszélgetőpartnerednek is megfelelHello English | Blog | Így használd angol nyelvtudásod telefonálás közben
Íme néhány tipp arra, hogyan használd angol nyelvtudásod, ha hívsz valakit, vagy téged hívnak. 
Bővebben 
2016. október 21.
A június 24-ei népszavazáson az Egyesült Királyság állampolgárai 52-48% arányban az Európai Unióból történő kilépés mellett döntöttek (a kilépést jelképezi a Brexit mozaikszó).Hello English | Blog |  Brexit és az angol nyelv
A nagyhatalom kiválásának rengeteg gazdasági és társadalmi következménye lehet, valószínűleg lesz is. Na de mi lesz így az angol nyelvvel? Megmarad a világnyelvi státusza? Érdemes-e továbbra is tanulni, vagy jobb váltani például a németre vagy a franciára?
Bővebben 
2016. szeptember 27.
A világ második legrégebbi, folyamatosan működő egyeteme, igazi ikon, amely nemcsak patinás múltja, de oktatásának színvonala miatt is méltán világhírű.
Hello English | Blog | Oxford, a csoda.
(Csak sajtó felhasználásra! Ez a kép kizárólag sajtó célú felhasználása engedélyezett. A kép egyéb, reklám, promóciós vagy kereskedelmi célú felhasználása TILOS további engedélyeztetési eljárás nélkül, amennyiben a szerző/jogtulajdonos nem szavatol a felhasználások jogszerűégéért.Az 123RF.com nem jár el a képek jogosítása érdekében.)
Mostani bejegyzésemben néhány bekezdés erejéig bolygónk egyik legjobb, mindenképpen egyik legkülönlegesebb egyetemére, Oxfordba kalauzollak.
Bővebben 
2016. szeptember 18.
Az új szabályok szerint 2020-tól kezdődően csak az felvételizhet a hazai felsőoktatási intézményekbe, aki rendelkezik legalább egy középfokú, komplex (írásbeli és szóbeli) nyelvvizsgával. Ezek a száraz tények, a tények mögött azonban megannyi kétely és aggodalom rejlik a szülők és a diákok részéről egyaránt. 
Hello English | Blog | Szigorodó felvételi követelmények
Az intézkedés elsőként azokat érinti, akik 2016 szeptemberben megkezdték a kilencedik osztályt. Nekik tehát már számolniuk kell a megváltozott feltételekkel. Milyen következményekkel jár mindez – egyáltalán mire és hogyan kell felkészülni?
 
Bővebben 
2016. szeptember 12.
Cambridge nevével az átlagember is rengeteget találkozik, különböző híradásokban, statisztikákban, rangsorokban – ennek köszönhetően szinte mindenki tudja, hogy a világ egyik, ha nem a legjobb egyetemét, felsőoktatási intézményét tisztelhetjük benne.Hello English | Blog | Cambridge, az egyetemek Góliátja
De mit érdemes róla tudni igazán? Mi bújik meg a folyamatos vezető hely és szerep mögött? Összeszedtem néhány tényt, információt, érdekességet.
Bővebben 
2016. szeptember 5.
Ez év június 23-án az Egyesült Királyságban 52-48% arányban úgy döntöttek, kilépnek az Európai Unióból.
Hello English | Blog | Brexit várható hatása az Egyesült Királyságban folytatott tanulmányokra
A szigetországi népszavazásnak az elkövetkezendő években megannyi, akár egyelőre beláthatatlan következménye lehet, így nem csoda, hogy azok a fiatalok is aggódnak, akik úgy tervezték, itt folytatják majd tanulmányaikat. Mi az igazság: valóban van mitől félni? Röviden áttekintem a helyzetet.
Bővebben 
2016. augusztus 25.
A TED (Technology, Entertainment, Design) szervezete, akik világszerte szervezett ismeretterjesztő konferenciáikról nevezetesek, két évvel ezelőtt, 2014-ben arról készített egy globális felmérést, hogy a világ mely részén a legjobb az állami iskolákban és intézményekben dolgozó tanárok helyzete. Hello English | Blog | Hol a legjobb tanárnak lenni?
A kutatás 17 tanár bevonásával zajlott, akik a világ legkülönbözőbb pontjain végzik munkájukat. A pedagógusoknak a fizetésükkel illetve a költéseikkel kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolniuk.
Bővebben 
2016. augusztus 15.
Ha a szívedhez kaptál ijedtedben a címtől, szerencsére megnyugtathatunk: az intézkedést 2019-től tervezik bevezetni a magyar közoktatásban. Hello English | Blog | Rövidül a nyári szünet
Ráadásul elméletben nem is tervezik megrövidíteni a diákok szabadidejét és szünidei napjait: inkább arról van szó, hogy egyenlőbben, egyenletesebben igyekeznek elosztani a tanulás nélküli időszakokat. Mindent elmagyarázok!
Bővebben 
2016. július 31.
Ha Angliát, vagy az Egyesült Királyságot emlegetik, rögtön fel is merül velük összefüggésben, hogy bizony egy – európai és amerikai szemmel egyaránt – elég speciális világról van szó. Hello English | Blog | Meglepő és mulatságos dolgok Angliában
Amelytől azonban nem kell megijedni, hiszen az állam és az ország bájai, szeretnivaló tulajdonságai közül is számos éppen ennek a furcsaságnak, sőt különlegességnek köszönhető. Vessük bele magunkat az egyedi angliai szokásokba és jelenségekbe!
Bővebben 
2016. július 31.
2016. július 2-án elhunyt Kálmán Rudolf, kiváló, világszerte ismert és elismert magyar tudós, villamosmérnök, matematikus, a Magyar Tudományos Akadémia tiszteleti tagja.
 Hello English | Blog | Kálmán Rudolf, a magyar-amerikai matematikus
A kép forrása: goo.gl/ZCzpbx (U.S. President Barack Obama presented Rudolf Emil Kalman a 2008 National Medal of Science during an East Room ceremony on October 7, 2009, at the White House in Washington, DC. (Credits: Ryan K. Morris/National Science & Technology Medals Foundation)
 
Halálával a magyar tudomány és tudománytörténet egyik óriási alakja távozott el közülünk, bejegyzésemben most róla, életéről és eredményeiről emlékezünk.
Bővebben 
2016. július 31.
Az emberek tekintélyes hányada kedveli a mozifilmeket, arról pedig sokszor, sokféle formában olvashattál már internet-szerte, hogy miért előnyös, ha az eredeti nyelvű változatukat választod. Hello English | Blog | 5 nagyszerű filmjelenet, amelyek segítenek javítani az angolod
A mostani bejegyzésben 5 olyan jól ismert, nagyszerűen megírt és kiválóan eljátszott filmjelenetet mutatok neked, amelyek nemcsak kivételes minőségűek, de a maguk módján az angoltudást is gyarapítják, színesítik. 
Bővebben 
2016. június 27.
Jó ideje elhanyagoltam a tanulóink véleményének közzétételét. Ez nem azt jelenti, hogy nem születtek az elmúlt időszakban, sokkal inkább nem jutott időm rá.Hello English | Blog | VÉLEMÉNYEK NYELVTANULÓINKTÓL.
De most összeszedtem párat, remélem legalább olyan tanulságosak és inspirálóak lesznek, mint a korábbiak.
Bővebben 
2016. június 20.
A legtöbb cikket és fejtegetést arról olvashatod, hogy miért előnyös, ha a szinkronos változattal szemben az eredeti, angol nyelvű verziót választod. Igen ám, de azt sem szabad elfelejteni, hogy nemcsak a legnagyobb világnyelven készült alkotásokat érdemes eredetijükben megtekinteni.Hello English | Blog | Öt nagyszerű filmjelenet, amelyek segítenek javítani a német beszédértésed
Annál is inkább, mivel talán az angol nyelvtanuláshoz szerezhetsz manapság a legkönnyebben tananyagokat és segédleteket. Ezért ne hagyjuk figyelmen kívül a német nyelvű filmeket sem!
Bővebben 
2016. június 9.
Minden nemzetközi állami is, de nem minden állami nemzetközi? Ma már számos nyelvvizsgarendszer létezik, de vajon hogyan is válaszd ki a neked megfelelőt?Hello English | Blog | Útbaigazítás a nyelvvizsgarendszer sűrűjében!
Most a szaknyelvi vizsgákkal nem foglakozom, azok megérdemelnek egy külön bejegyzést. A nyelvvizsga-paletta ezek nélkül is igencsak sokszínű, amelyből elsősorban a célodnak és az adott nyelvnek, másodsorban a pénztárcádnak és idődnek megfelelően célszerű választani. Lássuk tehát, milyen lehetőségeid vannak, ha éppen nyelvvizsga előtt állsz!
Bővebben 
2016. május 31.
Ha rendszeresen használod az internetet, egyenesen elkerülhetetlen, hogy olyan rövidítésekbe és kifejezésekbe botolj, mint a LOL, az OMG, az IRL, a bae vagy az on fleek.Hello English | Blog | Segítek, hogy értsed az angol nyelvű internetes szlengetEzek között vannak olyanok, amelyek már több mint egy évtizede szerves részét képezik a netes köznyelvnek, míg mások csak 1-2 éve terjedtek el, sőt rengeteg jelenik meg és válik népszerűvé folyamatosan. Elveszettnek érzed magad a sok furcsának ható kifejezés között? Segítek.
Bővebben 
2016. május 17.
Rengetegen kritizálják napjaink vívmányait és életmódját abbéli félelmükben, hogy a számtalan informatikai és technológiai újítás eltávolítja az embereket egymástól, sőt a tudás elsikkadásához, elbutuláshoz is vezetnek.Hello English | Blog | 10 német nyelvi alkalmazás az okostelefonodraSzerencsére ennek éppen az ellenkezője látszik beigazolódni, hiszen eddig soha nem látott mennyiségben és egyszerűséggel lehetséges hozzájutni mindenféle tananyaghoz, képzéshez és segédlethez. Ha folyton a telefonodon lógsz, és még nyelveket is tanulsz, ez a cikk neked szól.
Bővebben 
2016. május 17.
Rengeteg olyan véleménnyel lehet találkozni azt interneten, hogy filmeket csak és kizárólag eredeti nyelven ajánlatos nézni, sőt szinte tilos bármilyen szinkronra hagyatkozni.Hello English | Blog | Nézz filmeket angol,eredeti nyelven
Vajon ez az álláspont puszta sznobizmus, esetleg van valamiféle haszna is? Most elmesélem, miben lehet segítségedre, ha angolul nézel filmeket vagy sorozatokat!
Bővebben 
2016. május 17.
A nemzetközi sikerfilmek közül szinte valamennyi angol nyelven készül, így továbbra is megszokott, hogy a legnagyobb sztárok amerikai, brit, ausztrál, vagy más, az angol nyelvet használó vidékekről származnak.Hello English | Blog | Igazi világsztárok, pedig nem az angol az anyanyelvük
Nem szabad azonban arról sem megfeledkezni, hogy jó néhány befutott filmsztárnak, akiket az egész világon ismernek és szeretnek, nem az angol volt az anyanyelvük. Bemutatok közülük néhányat – biztosan mindannyian ismeritek őket!
Bővebben 
2016. május 7.
Az információs technológia fejlődésével egyre több teendőnket, feladatunkat és elfoglaltságunkat intézzük vagy valósítjuk meg a digitális világban: ez alól egyre kevésbé kivétel a tanulás és az önképzés is.Hello English | Blog | 10 angol nyelvi alkalmazás az okostelefonodra
Mindennek apropóján az alábbiakban szeretnék 10 olyan mobiltelefonos alkalmazást a figyelmedbe ajánlani, amelyek segíthetnek az angol nyelv tanulásában vagy gyakorlásában. 
Bővebben 
2016. április 29.
Azt gondolhatnád, nyelviskolát választani egyszerű – csak tájékozódsz az elsajátítható nyelvekről, a képzés árairól, esetleg figyelembe veszed, hogy a létesítmény mennyire messze van az otthonodtól, és meg is van a döntés! Hello English | Blog | Hat szempont, amit egy nyelviskolánál figyelembe kell venned döntés előtt
Sajnos vagy szerencsére, ez a kérdés mégsem ilyen zökkenőmentes, és sokkal több szempontot kell figyelembe venned mérlegeléskor, mint azt a legtöbben gondolnák. De pontosan mit is?
Bővebben 
2016. április 17.
Beleborzongok, amikor kimondom, április 19-én elérjük a 3333 napot a felnőtt nyelvoktatásban. 
Hello English | Blog | A kilencedik születésnapunk margójára.
Természetesen ez nem az utunk vége, éppen csak elkezdtünk járni rajta. Ha érdekel, milyen állomásokon haladtunk át, olvass tovább.
Bővebben 
2016. április 13.
Szakértők előrejelzései szerint valószínűsíthető, hogy 2020-ra közel két milliárdan fogják beszélni valamilyen szinten az angol nyelvet a földön.     Hello English | Blog | 5 egyszerű dolog, amit alkalmazhatsz, ha angol nyelvű országba utazol
Éppen ezért, na meg ezer másik ok miatt is, attól függetlenül, hova utazol, ha jó az angol nyelvtudásod, sosem leszel magányos és elveszett. 
Bővebben 
2016. április 3.
Sajnos időhiány miatt kevesebb interjúra van lehetőségem, mint amennyit szeretnék. Amikor végül mégis sikerül összehozni egy interjút, egy cél lebeg a szemem előtt, megmutatni a nyelvtanuló szemszögéből, milyen előnyei voltak abból, hogy mellettünk döntött.Hello English | Blog | A cél az angol középfokú nyelvvizsga. Interjú egy volt tanulónkkal.
Ezúttal sincs másképp, ismerd meg Nné K. Krisztina történetét. 
Bővebben 
2016. március 17.

Tavalyi évben többször tettem közzé már nyelvtanulói véleményeket összegezve.

Ezt folytatom hagyományteremtő jelleggel.Hello English | Blog | Vélemények nyelvtanulóinktól.

Az alábbi idézetek már a 2016-os évben készültek. Lássuk hát mit mondanak a tanulóink.

Bővebben 
2016. február 10.
Bajorország Németország tizenhat tartományának legnagyobbika, 1919 óta a Bajor Szabadállam nevet viseli. Hello English | Blog | Ország az országban. Bajorország, a legnagyobb német tartomány.
A területileg legterjedelmesebb állam lévén nemcsak földrajza és látványosságai gazdagok, változatosak, történelme és kultúrája szintén izgalmas és sokrétű. Vonzerejének egyértelmű bizonyítéka, hogy a mai napig Bayern a legkedveltebb úti cél Németországban – a helyiek és a külföldiek számára egyaránt.
Bővebben 
2016. február 8.
A munkaerőtoborzás az Egyesült Királyságban is fontos ágazat, főképpen, mert az 5% feletti munkanélküliség mellett a szigetországban is égető probléma a munkaerő hiánya bizonyos szektorokban. Hello English | Blog | Így toborozzák a munkaerőt Angliában.
Bejegyzésemben bemutatom, hogyan találhatnak állást a munkát keresők abban az államban, ahová napjainkban a legtöbb magyar „vándorol” szerencsét próbálni!
 
Bővebben 
2016. február 1.
Az Egyesült Királyság jelenlegi miniszterelnöke immár második ciklusát tölti a szigetország (egyik) legfontosabb pozíciójában. Hogyan indult politikai karrierje, mi a titka hatalma megszilárdításának, és hogyan viszonyul napjaink társadalmi-gazdasági konfliktusaihoz? Mindez kiderül a bejegyzésemből!Hello English | Blog | David Cameron, a brit miniszterelnök
Csak sajtó felhasználásra! Ez a kép kizárólag sajtó célú felhasználása engedélyezett. A kép egyéb, reklám, promóciós vagy kereskedelmi célú felhasználása TILOS további engedélyeztetési eljárás nélkül, amennyiben a szerző/jogtulajdonos nem szavatol a felhasználások jogszerűégéért. Az 123RF.com nem jár el a képek jogosítása érdekében.
Bővebben 
2016. január 22.
Angliában az egyik legnépszerűbb lehetőség az au pair munka, főleg fiatalok próbálnak így karriert építeni, bár az életkor nem jelent hátrányt hasonló munkakörökben. Hello English | Blog | Dolgoznál külföldön, bemutatok egy Au-pair ügynökséget Székesfehérváron
Székesfehérváron létezik egy ügynökség, ami segítségedre lehet, ha szeretnél ilyen területen dolgozni. Készítettem egy riportot Horváth Ildikóval, az Ildikó Au Pair Agency vezetőjével, hogy megmutassuk a lehetőségeket.
Bővebben 
2016. január 17.
Olyan rohamosan fejlődik világunk és a használt eszközök köre, hogy ma már például mobil- és okostelefonjaink segítségével is fejleszthetjük nyelvtudásunkat. Hello English | Blog | Haladj a korral, német nyelvtanuló alkalmazások
Méghozzá igen egyszerűen. A rendelkezésre álló mobilalkalmazások sorának többsége könnyen kezelhető, interaktív és nem ritkán még szórakoztató is – nem is beszélve arról, hogy ilyenformán tulajdonképpen mindig a „kezünk ügyében” lesz a tudásanyag.
Bővebben 
2016. január 13.
Igazán eseménydús évet tudhat maga mögött a Hello English nyelviskola csapata. Hello English | Blog | Ez történt a Helloenglish-ben 2015-ben.
Összefoglalom a legfontosabb eseményeket, ami történt velünk 2015-ben.
Bővebben 
2016. január 5.
Elérkezett a pillanat, a szeretet Ünnepe! Minden munkatársam nevében ezúton is Békés, meghitt Karácsonyt kívánunk neked.
Hello English | Blog | Békés Karácsonyi Ünnepeket
 
Bővebben 
2015. december 23.
Nem is szükséges hangoztatni, hogy a digitális korba történő átlépéssel mennyire megváltozott szinte a teljes életünk.Hello English | Blog | Haladj a korral, 10 használható angol nyelvtanuló mobilalkalmazás
Már jó néhány éve, sőt lassacskán évtizede lubickolunk az információ végtelen szabadságában az informatika vívmányainak és az internetnek köszönhetően.
Bővebben 
2015. december 21.
Azt talán még az angolul nem beszélők is jól tudják, hogy az angol nyelv, mint egységes fogalom, nem létezik, ugyanis már önmagában jelentős különbségek tapasztalhatóak a nyelv amerikai és brit, vagyis egyesült királyságbeli típusa között. Hello English | Blog | Angol és angol, nyelvi különbségek Anglia és USA között
A helyzet csak tovább bonyolódik, hiszen ne feledkezzünk meg arról sem, hogy eme két nagy nyelvváltozatot is soktíz különböző dialektusra, tájnyelvekre osztható. Nézzük meg, melyek a legalapvetőbb eltérések a „USA-angol”, valamint a „UK-angol” között!
Bővebben 
2015. december 14.
Nem azért mondjuk, mert jól hangzik, így is gondolkodunk.Hello English | Blog | Hivatásunk a nyelvtanítás
Az emberek azért vállalnak el általában egy állást, mert meg kell élniük valamiből. Ezzel nincs semmi gond. De a Hello English nyelviskolában mi teszünk is azért, hogy a munkatársak szeressenek is itt dolgozni.
Bővebben 
2015. december 8.

Novemberben is sok tanulói vélemény készült nyelviskolánkban.  Ezek írása továbbra sem kötelező, ennek ellenére készültek szép számmal. Hello English | Blog | Novemberi összeállítás nyelvtanulóink véleményeiből
Ezúttal is azért osztok meg belőle párat, hogy kedvet csináljak másoknak is a nyelvtanuláshoz. Akár az angol, akár a német nyelvtudás a cél, tanulóink véleménye az, hogy tudunk ebben segíteni.
 
Bővebben 
2015. november 30.
Rengeteg ma már az egész világot átszövő cég, vállalat története indult a kezdetektől nemzeteket és nyelveket áthidaló módon, vagyis ezeket a projekteket különböző származású emberek hozták létre.
Hello English | Blog | A világ csúcsvezetői között, eltérő szülőhaza, közös nyelv
A Microsoft a Google, de a „frissebb” példák közül a USTREAM is ebbe az illusztris táborba tartozik. Hogyan lehet ennyire eltérő háttérből és közegekből érkezve közösen sikereket elérni, megtalálni a „közös nyelvet”?
Bővebben 
2015. november 24.
A népszerű szakmák és képesítések köre folyamatosan változik, mint ahogy ennek függvényében az is, hogy melyik foglalkozásból van éppen hiány vagy túlképzés.Hello English | Blog | A nyelvtanári képzés állomásai
A nyelvtanári szakma reményem szerint egy azok közül a hivatások közül, amelyekre mindig szükség lesz, valamint hogy a nyelvtanárok változatlanul foglalkoztatottak maradnak. Nézzük most meg, hogyan néz ki a nyelvtanári képzés – tényleg szükség van egy plusz év tanulásra a főiskolán, egyetemen?
Bővebben 
2015. november 24.
Jó pap holtig tanul, tartja a mondás – bizony, szerencsére manapság egyre több dolgozó és/vagy előzetes képzettséggel rendelkező felnőtt dönt úgy, hogy ismét tanulásra adja a fejét. Hello English | Blog | A felnőttoktatásban élen járó országokról
Attól függetlenül, hogy ez saját döntés vagy kényszer, hivatásból vagy kedvtelésből történik, fellendülőben van az oktatásnak ez az ága – így természetesen a különböző országok is készek rá áldozni. Melyek azok, amelyek az élen járnak ebben? Most elárulom!
Bővebben 
2015. november 16.
Akár nyelvvizsga, érettségi vagy egyéb megmérettetés (dolgozat, OKTV) előtt állsz, az önálló felkészülés elengedhetetlen. Hello English | Blog | Fejleszd tökélyre szövegértésed német nyelvből

Néha viszont előfordulhat, hogy a rendelkezésedre álló gyakorlatok, feladatok nem elegendőek, esetleg szeretnél még alaposabb munkát végezni. Ilyenkor remek segítséget nyújtanak az interneten is fellelhető felkészítő oldalak vagy gyakorlatsorok – ezekből mutatok most néhányat annak érdekében, hogy minél jobban teljesíts a német nyelv szövegértésében.

Bővebben 
2015. november 16.
Bár az internet elterjedésével és a tartalomfogyasztási, olvasási szokások gyökeres megváltozásával úgy tűnhet, a nyomtatott sajtó és a napilapok sikerének leáldozott, azonban az igazán nagy népszerűséggel bíró, történettel rendelkező kiadványok továbbra is tartják magukat. Ilyen Németország mindmáig egyik legolvasottabb orgánuma, a Bild. Hello English | Blog | Bild: Németország vezető napilapja
(Gil C / Shutterstock.com)
 
A Bildet nem kisebb egyéniség hívta életre, mint a néhai Axel Springer német újságíró, a mára már Európában piacvezető céggé nőtt Axel Springer kiadó alapítója és névadója.
Bővebben 
2015. november 9.
Most, hogy hamarosan a mozikba kerül a James Bond-legendárium legújabb epizódja, a Spectre (magyar címmel Spectre: A fantom visszatér), időszerű áttekinteni a karakter történetét, „karrierjét” a mozivásznon, felidézni legemlékezetesebb pillanatait.
 Hello English | Blog | James Bond: a legismertebb angol filmszereplő
Olvassa el ezt a bejegyzést, és ismerje meg az angol titkosszolgálat 007-es ügynökének háttér történetét.
Bővebben 
2015. november 9.
A szakmai, illetve üzleti nyelvtanfolyamok abban az esetben is igen hasznosak, ha úgy érezzük, biztos az általános nyelvtudásunk az adott nyelvből.
Hello English | Blog | Business English, avagy mikor iratkozz be üzleti angol nyelvtanfolyamra
 Az üzleti angolban például számos olyan szókincsbeli és nyelvhasználati sajátosság van jelen, amelyeknek az elsajátítását a „hagyományos” nyelvoktatás vagy nyelvtanfolyamok nem garantálják.
Bővebben 
2015. november 2.
A külföldi nyelvtanfolyamoknak utolérhetetlen előnyei vannak. Így az angol és német nyelvet anyanyelvi környezetben sajátíthatod el, ráadásul a tanulás mellett fontos kulturális élményekkel is gazdagodhatsz.
Hello English | Blog | Angol, német nyelvtanfolyam külföldön, segítek dönteni
Ki ne szeretne egy varázslatos országban eltölteni néhány emlékezetes hetet, akár hónapot, főleg, ha még tanulhat is közben? Sokan azonban nem tudják, mikor és hogyan, de legfőképpen hol érdemes belevágni a kalandba. A bejegyzésem segít tisztábban látni, és elegendő információt adhat a döntéshez, olvass hát tovább.
Bővebben 
2015. október 15.
Október 6-án elhunyt a huszadik századi magyar politika egyik meghatározó alakja, vitán felül legnagyobb népszerűségnek örvendő személyisége. Göncz Árpád halála kapcsán számos nekrológ és visszaemlékezés született.
Hello English | Blog | Göncz Árpád, a szakfordító és műfordító
(A kép forrása: Northfoto / Shutterstock.com )
Fordítói munkásságával, sőt önálló írói tevékenységével azonban legnagyobbrészt csak említésszerűen foglalkoznak a mostani cikkek – holott ezen a területen is igen jelentőset alkotott.
Bővebben 
2015. október 9.
Németország az egész Európai Unió lakosságának vonzó célpont, így a Magyarországot elhagyó állampolgárainknak is ígéretes állomás. Hello English | Blog | Hogyan toborozzák a munkaerőt Németországban
Nem könnyű egy ilyen döntést meghozni, hisz rengeteg lemondással és feladattal, teendővel jár; az egyik legfontosabb a majdani álláskeresés illetve munkavállalás. Nézzük, hogyan toborozzák és választják ki a megfelelő munkaerőt!
Bővebben 
2015. október 7.
Mostani összeállításomban tíz olyan weboldalt ajánlok, amelyek segítségével egyre jobban és könnyebben értheted meg az élő angol beszédet. Ha úgy érzed, nehézségeid vannak ebben, akkor ez a bejegyzés neked szól!
Hello English | Blog | Fejleszd tökélyre az angol beszédértésed
Szereted az angolt, de úgy érzed, nyelvtudásodon még van mit csiszolnod? Magabiztos vagy a nyelvtani ismereteiddel kapcsolatban, a szóbeli kifejezéssel is elboldogulsz, az írás is egészen jól megy, a beszédértés azonban kifog rajtad? Ne csüggedj – most mutatok neked 10 olyan weboldalt, amely kifejezetten ezt a készséged segít fejleszteni!
Bővebben 
2015. október 5.

Utoljára júniusban osztottam meg a blogban tanulóink véleményeit. Sajnos nem volt elegendő időm, de most igyekszem pótolni ezt.

Hello English | Blog | Nyelvtanulóink újabb véleményei

 

Lényeges, hogy ezek írása nem kötelező nyelviskolánkban, ennek ellenére szép számmal készülnek a hétköznapokban. Nagyon jó érzés természetesen nekünk is ezeknek a kézzel írott sikereknek az olvasása.  Itt a blogon azért teszem közzé ezeket, hátha kedvet tudok adni másoknak is a nyelvtanuláshoz.

 

 

Bővebben 
2015. október 2.
A magyarországi közös popkuilturális tudatnak az egyik meghatározó alakja volt Derrick nyomozó, azaz Horst Tappert, aki világszerte nagy hírnévre tett szert. 
Hello English | Blog | Horst Tappert, mindenki Derrickje
(360b / Shutterstock.com)
Mint oly sok más sorozathoz vagy filmhez hasonlóan, nálunk a Derrick-sorozatot is a Kádár-kor iránti keserédes nosztalgia övezi de mit érdemes tudni a produkcióról, és legfőképpen a főszereplőt megformálóTappertről? Olvassa el ezt a bejegyzést, hogy megismerje a 80-as évek német sorozat sztárját. 
Bővebben 
2015. szeptember 28.

Szeptember 18-án új helyünkön, a Deák Ferenc utca 13.-ban megtartottuk a nyelviskola avató rendezvényünket.
Hello English | Blog | Nyelviskola avatónk összefoglalója
Vendégelőadónk Rakonczay Gábor volt, aki egy igazi inspiráló személy. Nemcsak a nyelvtanuláshoz adott motivációt, hanem magához az élet megéléséhez, valamint céljaink eléréséhez is.  Gáborral a rendezvény előtt készült egy interjú, amit a blogunkon korábban már megosztottunk, érdemes ide kattintva elolvasni azt is: goo.gl/kqOpzI
Bővebben 
2015. szeptember 28.
Az utóbbi hetekben eddig nem látott és nem várt mértéket öltött a Szíriából és más közel-keleti országokból érkező migránsok áradata. Ennek következményeként pedig a társadalmi diskurzusban is pattanásig feszült viszonyok között vált uralkodóvá a téma. A súlyos válság, krízishelyzet sajnos valószínűleg még hosszú ideig fennáll majd, és napirenden marad a közbeszédben isHello English | Blog | A szírek és a nyelvtanulás
Bejegyzésemnek nem az állásfoglalás a témája, ezt megtették helyettem  nálam sokkal avatottabb, - migráció kérdésben- szakértő személyek. Inkább arra keresem a választ, milyen nyelvtudással vágtak- vágnak neki a nagyvilágnak. Utánajártam annak, milyen idegen nyelvtudással rendelkezik a szír nemzet általánosságban. Vajon milyen esélyekkel és képességekkel vehetik célba Európát az otthonukat elhagyni kényszerülők. Mennyire van jelen országukban a nyelvoktatás.
 
Bővebben 
2015. szeptember 24.
Amikor terveztük, hogy mivel tudnánk emelni a nyelviskola avató rendezvényünk értékét, fontosnak tartottuk, hogy olyan élményt adjunk, ami a nyelvtanuláshoz adhat inspirációt és lendületet. Így jutottunk végül arra az elhatározásra, hogy Magyarország egyik legismertebb motivációs előadóját, Rakonczay Gábort kérjük fel, hogy az óceánon szerzett élményeit és tanulságait ossza meg a résztvevőkkel.
Hello English | Blog | A
(A blogbejegyzéshez először felrakott képet, erre- a rendezvényünkön készült képre cseréltük.)
Gábor hatszor kelt át már az óceánon, ebből háromszor egyedül tette meg a távot. Két guinness rekord birtokosa, „Az év kalandja” díjat is megnyerte korábban. A vele készült, előadását beharangozó interjút olvashatjátok a folytatásban.  
Bővebben 
2015. szeptember 14.
Bár angol nyelviskolaként indultunk 2007-ben, a sorozatos megkeresések miatt végül tavaly elgondolkodtunk a német nyelv oktatásán is. Ennek eredménye lett, hogy 2014 októberében módszertanunkra építve elkezdtük a német nyelv tanítását. Hello English | Blog | Fejlődünk a német nyelvtanítás területén is.
Nagy lépés volt számunkra ez, de egy év se telt el az óta, és kiderült, jó döntés volt a német tanítás elkezdése. Tudd meg a bejegyzés többi részéből, milyen fejlesztéseket végeztünk és tervezünk.
Bővebben 
2015. szeptember 13.
A bogbejegyzés apropóját egy tegnap megjelent cikk adta. Az Index reggeli vezércikke arról számolt be, hogy Vona Gábor pártelnök egy nyelviskola oktatásszervezőjeként dolgozott 2004-től 2006-ig. A cikk ide kattintva érhető el, ha érdekelnek a részletek: goo.gl/YA10T7
Hello English | Blog | Legyél informált a nyelvtanfolyam szerződésekről.
A cikk azon kívül, hogy politikai színezetet nyert Vona Gábor hírbe hozásával, részletesen ecseteli, hogy az érintett nyelviskola tanulói a számukra kedvezőtlen képzési szerződésekből adódóan jelentős anyagi kárt szenvedtek- szenvednek. Többeknél a Szegedi Bíróság végrehajtást kezdeményezett az elmaradt képzési díjak beszedésére.
Nem a cikket és annak tartalmát szeretném boncolgatni, sokkal inkább a Felnőttképzési szerződések tartalmát próbálom kiemelni, megmutatva a Hello English Nyelviskola szerződési gyakorlatát is neked.
Bővebben 
2015. augusztus 31.
Szeretnéd az angol kommunikációd fejleszteni és még nem döntötted el, hogy milyen fajta oktatást kellene igénybe venned? Azon gondolkozol, hogy lehet egy anyanyelvi tanárhoz kellene járnod? Kíváncsi vagy, hogy miért éri meg anyanyelvi beszédórákra járni?
Hello English | Blog | Miért vannak anyanyelvi beszédórák a Hello English-ben.
Ha eddig ezek a kérdések foglalkoztattak, megmutatom a válaszokat. Így talán jobban meg is érted, miért vannak anyanyelvi beszédórák nálunk.
Bővebben 
2015. augusztus 13.
Akár azonnali kezdéssel várunk nyelvtanárokat nyelviskolánkba. Folyamatos, egész éves nyelvtanítást biztosítunk, ami hosszútávon is kiszámítható, biztonságos munkahelyet jelent kollégáinknak.
Hello English | Blog | Angol nyelvtanárt és német nyelvtanárt keresek csapatunkba
 A részletek a bejegyzés további részében olvashatók.
Bővebben 
2015. július 29.
Szeretném megelőzni a kézenfekvő kérdést egy gyors válasszal. Nem szeretünk költözni, rengeteg gonddal, munkával és felfordulással jár. De van olyan az életben, amikor be kell látnunk, rosszul döntöttünk, vagy legalábbis nem elég jól. Hello English | Blog | Megújulunk, új helyre költözünk!
Ez egy ilyen eset, hiszen március végén költöztünk be a Tobak utca 10-es szám alatt található irodaház második emeletére, és július 25- 26-án hátra hagyva elfoglaljuk a Deák Ferenc utca 13. számú épület első emeletét. Ezzel a bejegyzéssel elejét szeretném venni a találgatásoknak, ezért őszintén elmondom a döntésünk hátterét.

 

Bővebben 
2015. július 19.
 Ha követed a politikát akkor a világ legbefolyásosabb nőjéről, Angela Merkel német kancelláról már biztos hallottál. Kiválóan bánik a szavakkal és az emberekkel, valamint a kvantumkémia sem áll tőle túlságosan messze.
 Hello English | Blog | Angela Merkel az első számú német ajkú De mit érdemes róla tudni? Ebben az írásomban Angela Merkelről keringő érdekességeket szeretném részletesebben bemutatni

Bővebben 
2015. július 14.
Ebben a bejegyzésben nem rendhagyó, a nyelvtanfolyamainkat, vagy nyelviskolánkat bemutató leírást szedtem össze. Az angol királynőről írtam néhány érdekességet. 
II. Erzsébet királynő ma Nagy-Britannia uralkodója, valamint a brit királyi család feje. A közmédia manapság hatalmas figyelmet szentel a brit királyi családnak, de legfőképp unokájának: Vilmos hercegnek.
Hello English | Blog | Ismerd meg az angol királynőt!
Azonban azt kevesen tudják, hogy a királynő ereiben bizony magyar vér is csörgedezik. Vajon kinek a leszármazottja lehet II. Erzsébet? Rhédey Klaudia nevéről hallottál már? Ha nem, akkor ebben a bejegyzésben elmondom ki ő! De előtte ismerjük meg a királynőről terjengő legérdekesebb híreket. 
Bővebben 
2015. július 6.
Június hónapban is sok új vélemény született. Ezúttal is mindegyik kézzel lett írva, és természetesen továbbra sem kötelező ezek készítése.Hello English | Blog | Újabb vélemények nyelvtanulóinktól.
Mivel tanulságosak abból a szempontból, hogy segíthetnek másoknak megérteni, hogyan zajlik nyelviskolánkban az oktatás, igyekszem majd minden hónapban egy bejegyzésben ezeket összefoglalni. Azért is teszem mindezt, mert így nem mi mondjuk ki, hogy milyen színvonalon dolgozunk, hanem a tanulóink. 
Bővebben 
2015. június 30.
Sokakban felmerülhet az a kérdés, hogy vajon mikor szükséges a nyelvtanuláshoz magántanárt választani? Mikor kell azt érezned, hogy szükséges egy magántanár segítsége? Ha ebben az irányban akarsz lépni, egyáltalán mi alapján válassz magadnak nyelvtanárt?
Hello English | Blog | Mikor válassz magántanárt a nyelvtanulásodhoz?
Ebben az írásomban a még nappali tagozaton tanuló diákoknak fejtek ki pár szempontot, ami a szülőknek is adhat segítséget. Szeretnék azoknak segíteni, akik nem tudnak ezzel kapcsolatban döntést hozni.
Bővebben 
2015. június 23.
Otthonának közelében, Pétfürdőn a híres "Velősöző" vendéglátó egységben beszéltünk meg találkozót Kóródi Viktóriával, nyelviskolánk angol nyelvtanulójával. A beszélgetés döcögősen indult, hisz elkéstem a megbeszélt találkozóról, de annál tanulságosabbra sikeredett. Viktóriától ezúton is elnézést kérek a késésért. Hello English | Blog | Nyelvtanulás rugalmas időbeosztással. Interjú egy jelenlegi nyelvtanulónkkal!A beszélgetésünk célja az volt, hogy személyes példán keresztül mutassam be nyelviskolánkat, és egy nyelvtanuló tapasztalatait velünk kapcsolatban.
Bővebben 
2015. június 18.

Remélhetőleg a nyelvtanulóként tisztában vagy azzal a ténnyel, hogy a nyelvtanulás egyáltalán nem egy könnyű folyamat. Ennek eredményeképpen azt is mondhatnám, hogy például az angol nyelv tárgyalóképes elsajátításához legalább 1 év kitartó és fegyelmezett munkára van szükség. Ezen kívül azzal is tisztában kell lenned, hogy a nyelvtanulás folyamatát egyáltalán nem tudod megkerülni (!). Viszont a nyelvtanulás menete és a tudásod fejlődése, bizonyos tippekkel és tanácsokkal felgyorsítható.
Hello English | Blog | Milyen szavakat érdemes tanulnod?

Ebben az írásomban rámutatok az angol szavak és szófajok fontosságára, amely segíthet a szókincsed fejlesztésében, valamint annak bővítésében. Pontosítva, olyan – általunk használt és javasolt – tippeket gyűjtöttem össze, amit eddig aligha hallhattál nyelviskolában vagy a magántanárodtól. Neked csak annyi dolgod van, hogy levonod az ésszerű következtetéseket.

Bővebben 
2015. június 11.
Nagyon gyakori kérdés ez a nyelvtanfolyamaink iránt érdeklődőktől. Az alapvető probléma az, mi pontosan értjük, hisz tiszta, mint a nyári égbolt. Csak hát, aki először hallja, annak kérdőjelek maradnak a fejében. Hello English | Blog | Miről szól a próbatanfolyam? Elmagyarázom!
Ebből kiindulva az alábbi bejegyzésben belemegyek a részletekbe és elmagyarázom a lehető legegyszerűbben. Belátom, a próbatanfolyam a mai napig egyedi dolognak számít, nem adaptálták a hagyományos nyelviskolák, sőt nagyon ellenszerük sincsen rá, hisz ahhoz a teljes működésüket kéne átalakítani. Miért? Hamarosan érteni fogod te is, csak olvass tovább!
Bővebben 
2015. június 7.
Miért fontos az önbizalom? Vajon az önbizalom mennyiben járul hozzá a nyelvtanulás sikereihez? Sajnos számos esetben az emberek összekeverik az önbizalmat a nagyképűséggel, pedig a kettő igen távol áll egymástól.Hello English | Blog | Önbizalom fejlesztés nyelvtanuláshoz Ebben az írásomban az önbizalom kérdését és fontosságát szeretném körbejárni, valamint a nyelvtanulók önbizalmát szeretném növelni.
Bővebben 
2015. június 3.
Milyen praktikák vagy módszerek léteznek szókincsünk fejlesztésére? Szerencsére számos módszert ismerünk, amely segítséget nyújthat az idegen szavak elsajátításához.  Hello English | Blog | Praktikák az angol vagy német szavak tanulásához
Ebben az írásomban összegyűjtöttem pár módszert és praktikát, amely biztosan segíthet ebben! Neked csak annyi a feladatod, hogy kiválasztod a legmegfelelőbb módszert. Ezekkel a módszerekkel a passzív szókincsedet könnyedén aktív szókincsé alakíthatod!

Bővebben 
2015. május 29.
Rendszeresen írnak a tanulóink sikerélményeikről, hogyan haladnak nyelvtanfolyamukon. Ezek írása természetesen nem kötelező, mindenkinek szíve joga eldönteni. Jellemzően kézzel írják ezeket a nyelviskolánkban, amit aztán ki szoktunk függeszteni az ügyféltérbe, illetve egy részét megosztjuk a facebook oldalunkon és a google+ oldalunkon is. A honlapunkon is olvasható sok idézet ezekből.Hello English | Blog | Vélemények nyelvtanulóinktól
Az elmúlt években lexikon méretű paksamétává nőtt ez a sok A/4-es lap. Igazából mi is szeretjük ezeket, nekünk is fontos a visszajelzés. A dicsérő szavak jól esnek és minket is „töltenek”, a negatívumokról meg jó, ha tudunk. Mert ha nem tudunk róla, nem tudjuk javítani.
Bővebben 
2015. május 28.
Szinte legtöbb esetben csak az angol nyelv előnyeiről lehet olvasni és hallani. Ezért vajon mi inspirálhat minket, hogy németet tanuljunk? Milyen előnyei vannak a német nyelvnek? Ebben a rövid írásban felvázolom számodra, hogy miért érdemes németül tanulnod.Hello English | Blog | Milyen előnyökkel jár a német nyelvtudás? Inspiráció!
Be kell vallanom, hogy manapság már „cikinek” számít az, hogyha nem beszélünk semmilyen idegen nyelvet. A mai modern magyar társadalom elvárásainak megfelelően, valamilyen idegen nyelvet mindenképp beszélnünk kell. Legtöbbször az angol nyelvet helyezik előtérbe, mivel első helyen szerepel a világ diplomáciai nyelvei között. Az angol „dobogós” pozíciója után következik a német és a francia nyelv.
Bővebben 
2015. május 19.
Az elmúlt 20 évben rengeteget változott a magyar nyelvoktatás strukturális felépítése, valamint irányvonala. Milyen tényezők voltak hatással a magyar nyelvoktatásra? Vajon manapság jobb a nyelvoktatás színvonala? Ebben az írásomban erre a kérdésre szeretnék választ adni.Hello English | Blog | Könnyebb-e ma nyelvet tanulni Magyarországon, mint 20 évvel ezelőtt?
A magyar nyelvoktatást két nagyobb esemény befolyásolta: a 89-es rendszerváltás, továbbá Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozása.
Bővebben 
2015. május 17.
Biztos számtalan esetben elgondolkozol azon a kérdésen, hogy vajon hol találod meg a saját sikeredet? Mit kell ahhoz tenned, hogy sikeres legyél? Mit szánt neked a sors? Tudom, fogós kérdés... de jobban végiggondolva, egyáltalán nem az. Hello English | Blog | Milyen előnyökkel jár az angoltudás? - inspiráció
 
Ha elkedvtelenedtél a nyelvtanulást illetően, akkor maradj pár percre és olvasd végig ezt a pár sort. Mire a végére érsz, megígérem, hogy újra tűzet varázsolok a szemedbe(!). Ebben az írásban felsorolok neked pár dolgot, hogy miért kell tudnod angolul, valamint az értékes angoltudás milyen előnyökkel jár.
Bővebben 
2015. május 9.
Tegnap volt szerencsém részt venni a Prezi alap oktatásán. Régóta terveztem, hogy közelebbről is megismerjem a használatát, de mindig visszatartott a tény, hogy a képzéseket csak Budapesten tartották.
Hello English | Blog | Egy Prezi Alaptréning margójára
Mielőtt rátérek a részletekre, megválaszolom a jogosan felmerülő kérdést. Hogyan is kapcsolódik ez a nyelvtanuláshoz és főleg egy nyelviskolához? 
Bővebben 
2015. április 23.
Korábban már bemutattam néhány online módszert az angoltanulás kiegészítésére, de vajon mi a helyzet a német nyelvvel? 
Hello English | Blog | Fejleszd a német nyelvtudásodat online oldalak segítségével!

Tanulást segítő online oldalak az angol tudásod fejlesztéséhez című írásomban található szótároldalas, kvízes és beszélgetős oldalakat bátran ajánlom, hiszen ezek többsége német nyelven is elérhető! Most pedig nézzük meg, milyen további lehetőségeket kínál az internet a német nyelvtanulók számára!

 
Bővebben 
2015. április 21.
Közel két éve robbant ki itthon a nyelvvizsga botrány óriási port kavarva a nyelvvizsgáztatás körül. Négy hónapja kezdődött el a per, amelyben számos vizsgáztató tanár és vizsgázó is érintett. Hogyan is indult és hol tart most az ügy és mit hagy maga mögött?
Hello English | Blog | Lebukás és lezárás, avagy mi marad a nyelvvizsgabotrány után?
Egy másik ügy (az érintett közvetítő egyéb ügyében folytatott nyomozás) kapcsán jöttek rá a hatóságok, hogy tíz éven keresztül rengetegen vehettek nyelvvizsgát az országban. A közel másfél évig tartó nyomozás lezárásakor már ott tartottak, hogy összesen 1009 gyanúsítottja lett az ügynek, köztük számos rendőr, tűzoltó, politikus és más közéleti személyiség is. 
Bővebben 
2015. április 8.

Izgalmas napokat élünk. Új helyre költözik a nyelviskolánk, ami nem kis lépés, viszont annál nagyobb változás. 

Hello English | Blog | KINŐTTÜK, KÖSZÖNJÜK!- Avagy miért költözik a Hello English?

Több mint öt év telt el azóta, hogy a nyelviskolánk beköltözött a Honvéd u. 3/A-ba.  Az öt év alatt sokat fejlődtünk, nagyon sok embernek segítettünk az angol nyelvtanulásban és nyelvvizsga felkészítésben.  A költözés ennek a korszaknak a lezárása, de ebben a bejegyzésben összefoglalom a főbb állomásait, hogyan jutottunk el odáig, hogy elköltözünk a Tobak u.10. szám alatti irodaház második emeletére. Március 30-án reggel 08.00 órától már itt tanítunk angol és német nyelvet.

Bővebben 
2015. március 19.
Sokszor halljuk, hogy a magyarok le vannak maradva az idegennyelv-tudást illetően. Ezt sajnos a statisztika sem cáfolja, ugyanis az szerint, a teljes magyar lakosság mindössze 30%-a* beszél valamilyen idegen nyelvet, és kb. 13% azoknak az aránya, akik két nyelven is megütik a társalgási szintet. 
 
Hello English | Blog | Az álláskeresés nyelvtudással könnyebb?
Megdöbbentő ráadásul, hogy a keresőképes lakosság körében mindössze 20% azok aránya, aki így vagy úgy, de beszélnek legalább egy nyelven. Ez a munkavállalók oldala, de vajon mi a helyzet a munkaadók részéről? Találni manapság olyan munkakört, amelynél nem alapkövetelmény legalább egy nyelv társalgási szintű ismerete? Nézzük a számokat és a csúnya magyar valóságot!
Bővebben 
2015. március 9.
A tanév végének közeledtével minden évben visszatérő kérdést próbálok megválaszolni. Csak az elmúlt héten négy szülő tette fel ezt a kérdés, mert tanácstalanok abban, hogy vajon az angol érettségi egyenértékű-e a nyelvvizsgával? 
Hello English | Blog | Egyenlő-e az angol érettségi a nyelvvizsgával?
Egyáltalán milyen szintű érettségit válasszunk, ha szeretnénk, hogy a végén boldog nyelvvizsga tulajdonosként vágjon neki gyermekünk a felnőtt éveinek? A jó hírem az, ha ügyesek vagyunk, akkor megszerezhetjük az érettségivel egy időben a nyelvvizsgát, ámde korántsem könnyű eligazodni, hogy mikor van erre lehetőségünk és mikor nem, ezért most összeszedtem a legfontosabb és legáltalánosabb érvényű tudnivalókat a témával kapcsolatban. 

 

Bővebben 
2015. március 3.

Rendszeresen visszatérő kérdés tanulóinktól, hogy ha szeretnék a nyelviskolánkon kívül is, a tananyag melletti kiegészítő módszerekkel fejleszteni a nyelvtudásukat, mit ajánlanánk nekik. Ilyenkor mindig az a válaszunk, hogy az internetet!

Hello English | Blog | Tanulást segítő online oldalak az angol tudásod fejlesztéséhez

Szerencsére a mai világban már nem kell messzire mennünk, ha információhoz szeretnénk jutni. Tulajdonképpen egy karnyújtásnyira elérhetőek a hasznosabbnál hasznosabb kiegészítő, nyelvtanulást segítő anyagok, weboldalak és alkalmazások. Most ebben a bejegyzésben is közreadom az általunk hasznosnak és egyszerűen használhatónak talált angol oldalakat, amelyekkel játszva mélyíthetjük nyelvtudásunkat a nyelvtanfolyam mellett.

 

 

Bővebben 
2015. február 25.
Tavaly ezzel a témával foglalkoztunk egy a Fejér Megyei Hírlapban megjelent cikkünkben, mint ahogy az a képen is látható. Ez mindig aktuális kérdés, ráadásul mostanában sokat foglalkozott a média is a majdnem ingyenes nyelvtanfolyamokkal, a diplomamentő program kapcsán. Akár a diplomamentő program miatt, akár nyelvtanfolyam miatt keres nyelviskolát, ne találomra válasszon.
 
Hello English | Blog | Hogyan válasszon nyelviskolát?
 
Alapvetően semmi baj nincs azzal, ha barátai ismerősei ajánlására támaszkodik, de mielőtt döntene, érdemes önnek is utánajárni. Összeszedtem egy pár lépésből álló listát, ami megkönnyítheti a nyelviskola választást. Persze ez sem garancia arra, hogy az Önnek leginkább megfelelőt fogja választani, de legalább ön megpróbált mindent ennek érdekében megtenni. 
 
 
Bővebben 
2015. január 26.
Egy kávé és sütemény mellé ültünk le beszélgetni Németh Andrással, nyelviskolánk volt tanulójával. A találkozónk célja az volt, hogy egy vele készített interjún keresztül bemutassuk a nyelvtanulásának útját. 
 
Hello English | Blog | Nyelvvizsga munka mellett? Interjú egy volt tanulónkkal.
 
András, ha jól tudom, munka mellett tanultál végig nyelviskolánkban? Mesélnél kicsit magadról és a munkakörödről?
 
Székesfehérvári vagyok, harmincöt éves. Kilenc éve vagyok házas, fiam nyolc éves, lányom pedig hét. Feleségem közalkalmazott. Én Budaörsön dolgozom egy logisztikai cégnél ötödik éve. Gyakorlatilag naponta ingázom a munkahelyem és székesfehérvári otthonom között. Mivel középvezetői munkakört töltök be, szerencsére hivatali időben dolgozom. Általában reggelente 7-kor már bent vagyok, elkerülve a csúcsforgalmat és 16 óra környékén indulok haza. Az út reggel alig több háromnegyed óránál, viszont a hazaút már nem ennyire kiszámítható, ha belefutok a dugóba, akár másfél órás autózás is lehet hazáig. 
Bővebben 
2015. január 17.
A nyelviskolánk nevét évekkel ezelőtt, a nyelvtanárokkal közös ötlet börze alkalmával találta ki egyik tanárnőnk. A legrégebbi munkatársunk volt, sajnos tavaly nyár óta már nem dolgozik nálunk. A Hello English név mégis tőle származik, amit nem akarunk tőle elvitatni, ezúton is köszönjük az ötletet Mónika
 
Hello English | Blog | Mi ez a HELLO ENGLISH ?
 
A Hello English Nyelviskola nem hagyományos nyelviskola. Nem nyelvtanfolyamokat szervezünk, hanem folyamatosan tanítunk angol és német nyelvet felnőtteknek. Módszertanunk szakít a csoportos nyelvtanfolyamok gyakorlatával- a frontális nyelvoktatással, annál rugalmasabb és nem utolsósorban tanuló központú oktatást tesz lehetővé. 
Bővebben 
2015. január 11.
A nyelviskolák belső világa viszonylag „zárt”. Tanulóként kevés rálátásra nyílik lehetőség, hogy jobban megismerd a nyelvtanárok munkáját. Igazából a nyelvtanításban nincsen semmi misztikum, nem egy földtől elrugaszkodott szakma, de ahhoz, hogy valaki sikeres legyen benne, hivatásként kell tekintenie rá. A nyelvtanítás nem lehet rutin munka, napi szinten fejlesztenie kell magát egy nyelvtanárnak is ahhoz, hogy lépést tudjon tartani a fejlődéssel, a követelmények változásával és a tanulók sokszínűségével, igényeivel. Összegyűjtöttem jó pár feladatot, amit a Hello English nyelviskola tanárai végeznek a tanítási óráikon felül. Így egy kicsit jobban fogod érteni, miből áll össze nálunk egy nyelvtanfolyam és biztos te is más szemmel fogod nézni a munkánkat.
 
Hello English | Blog | Nyelvtanári munka a színfalak mögött
 
1.) Természetesen minden kommunikációs órára készülnie kell a nyelvtanárnak. Kiegészítő és hanganyagokat válogat az adott témakörhöz, mindezt a résztvevők tudásszintjéhez igazodva. Képeket keres illusztrációnak, feladatokat állít össze. Ezeket nyomtatja- másolja elegendő mennyiségben. Kivétel nélkül, minden kommunikációs óra a nyelvtanár óravázlata alapján zajlik, előre meg van írva a „forgatókönyv” amit szintén el kell készíteni. Ez jól mutatja, nálunk nem lehet egyforma kommunikációs óra. 
Bővebben 
2015. január 10.